Keuken: europees

456 Recepten

Recepten uit de Europese keuken


Zelf ricotta maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Zelf ricotta maken doe je met maar 3 ingrediënten en is ontzettend makkelijk. Dat zoiets eenvoudigs zo lekker kan zijn, heerlijke verse ricotta is heel veelzijdig voor pasta, risotto, taarten en meer.


Stroopwafel toetje

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een toetje in een glaasje is altijd een goed idee, ze zijn makkelijk om te maken en je kunt ze vooraf klaar zetten. Dit stroopwafel toetje met roomkaas en karamel heeft weinig ingrediënten en veel smaak!


Boerenkool stamppot met aardpeer

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een boerenkool stamppot met aardpeer is een heerlijke variatie op de ouderwetse boerenkoolstamppot. Aardperen zijn een vergeten groenten die bomvol smaak zitten en ook nog eens gezond zijn.


Erwtensoep met rookworst

Kooktijd 2 uur 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Erwtensoep met rookworst is een stevige Hollandse maaltijd voor een koude dag, een makkelijk basisrecept voor snert met schouderkarbonade, prei, knolselderij en meer.


Heldere ossenstaartsoep

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een heldere ossenstaartsoep is een heerlijke bouillon gemaakt van ossenstaart, groenten en kruiden. Een makkelijke versie zonder te binden, waardoor deze ossenstaartbouillon lichter is dan gebruikelijk.


Carpaccio bonbons

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze carpaccio bonbons zijn een feestelijk voorgerecht tijdens kerst met een heerlijke zelfgemaakte truffeldressing. Extra lekker met hazelnoten en een koekje van Parmezaanse kaas.


Eekhoorntjesbrood roomsaus

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een eekhoorntjesbrood roomsaus bomvol paddenstoelen waardoor deze saus tegelijkertijd een bijgerecht is. Romige cêpes met een nootachtige smaak, extra lekker met knoflook en sjalot.


Truffel omelet

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een snelle en luxe lunch gewoon bij je thuis. Maak binnen 10 minuten dit truffel omelet, vol van smaak en heerlijk luchtig met een vleugje Parmezaanse kaas.


Zelf hangop maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zelf hangop maken is heel makkelijk, het kost alleen tijd. De romige dikke yoghurt is heerlijk als dessert, maar je kunt ook een hartige hangop maken. Een ouderwets Nederlands toetje, nostalgie voor velen.


Zelf piri piri kruiden maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze Portugese kruidenmix is heerlijk om kip extra smaak te geven. Zelf piri piri kruiden samenstellen is zo gebeurd, piri piri is oorspronkelijk een pittige rode peper soort.


Zelf stamppot kruiden maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Zelf stamppot kruiden maken is makkelijk, snel en maakt je stamppot extra smaakvol. Met o.a. selderijzaad en laurier.


Rundvleessalade

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.


Toscaanse kip

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze romige Toscaanse kip is extra lekker met verse spinazie en zongedroogde tomaatjes. Serveer met een pasta voor een heerlijke doordeweekse maaltijd.


Oosterse wokgroenten

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Voorgesneden zakken met groenten kennen we allemaal wel, maar wat zit er eigenlijk in Oosterse wokgroenten? Maak ze eens zelf, voor een echt verse groentenmix.


Wentelteefjes van krentenbrood

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Wentelteefjes van krentenbrood zijn een nog luxer ontbijt dan standaard wentelteefjes, extra lekker met gebakken appeltjes en een snuf speculaaskruiden.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere garnalenkroketjes ? Mmm, lekkere zelfgemaakte garnalenkroketjes met échte ragout. Recept voor 20 garnalenkroketjes. Klaar in 35 minuten + wachttijd.

Categorie Hapjes en snacks Kooktijd 35 minuten Aantal personen 20 personen

Garnalenkroketjes

Ingrediënten


  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 80 gram boter
  • 100 gram bloem + extra
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml visbouillon
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 eidooiers
  • 50 ml slagroom
  • Handvol peterselie
  • Peper, zout en cayennepeper naar smaak
  • Aantal druppels citroensap
  • Paneermeel
  • 5 eiwitten
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Cocktailsaus om erbij te serveren

Bereiding

(32)
1
Let op: de ragout moet compleet afgekoeld zijn, voor het beste resultaat laat je de ragout een nacht in de koelkast staan.
2
Begin met het maken van een roux, dit is een mengsel van boter en bloem en wordt gebruikt als bindmiddel. Smelt de boter in een klein sauspannetje, roer er de bloem doorheen en bak een aantal minuten mee. Laat de roux dan geheel afkoelen.
3
Roer volle melk door de visbouillon in een grote pan en verhit op middel-hoog vuur. Vul een klein kommetje met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. De gelatineblaadjes worden na een aantal minuten zacht.
4
Meng in de tussentijd de visbouillon met melk beetje bij beetje door de roux. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Kook een aantal minuten lang op laag vuur en blijf rustig roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. De ragout zal er een beetje glazig uitzien. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en meng dit door de ragout.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.