Ohmydish.nl


Europees

Recepten uit de Europese keuken

Asperges à la Flamande

1 uur 2 personen

Deze asperges à la Flamande, ofwel asperges op Vlaamse wijze, zijn ontzettend smaakvol en makkelijk te maken met weinig ingrediënten.


Risotto met groene asperges

40 minuten 4 personen

Met een risotto met groene asperges haal je de lente in huis. Romige risotto met kaas, verse asperges en een vleugje citroen.


Duitse curryworst

30 minuten 4 personen

Een heerlijke echte Duitse curryworst, met een simpele zelfgemaakte currysaus en friet. Precies zoals in Duitsland op de markten en biergarten.


Penne alla vodka

20 minuten 4 personen

Penne alla vodka, een heerlijke simpele doordeweekse maaltijd. Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel, lekker met kaas en verse basilicum.


Pittige gamba's

10 minuten 2 personen

Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken!


Gnocchi met broccoli

1 uur 15 minuten 4 personen

Gnocchi is een heerlijke pasta soort op basis van aardappel. Deze gnocchi met broccoli, erwtjes en kaas is een aanrader!


Makkelijke pizza met ham en champignons

40 minuten 1 persoon

Een makkelijke pizza met ham en champignons is heerlijk met crème fraîche en twee soorten kaas. Zelf pizza maken is niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk om te doen!


Aardappel-knolselderijpuree

40 minuten 8 personen

Een smeuïge aardappel-knolselderijpuree die makkelijk te maken is en daarom het perfecte bijgerecht met extra groenten. Heerlijk romig en zacht van smaak.


Pommes noisette

40 minuten 4 personen

Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht!


Pasta pesto met kip

25 minuten 4 personen

Een heerlijk makkelijk en snel recept voor pasta pesto met kip zet je binnen een half uurtje op tafel. Budget recept voor 4 personen.


Pot au feu

3 uur 45 minuten 8 personen

Een pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, stoofvlees en groenten.


Walnotenlikeur zelf maken

40 minuten 10 personen

Walnotenlikeur zelf maken is niet moeilijk, maar het heeft tijd nodig om zijn prachtige kleur en volle smaak te krijgen.


Parmigiana van gefrituurde aubergines

2 uur 6 personen

Deze parmigiana van gefrituurde aubergines is een vegetarisch recept met kaas, tomatensaus en verse kruiden. Zó lekker. Deze moet je een keer uitproberen!


Clafoutis met mirabellen

1 uur 8 personen

Een klassieke clafoutis is gemaakt met kersen, maar heb je al eens een clafoutis met mirabellen gehad? Een soort kleine pruimen-kersen.


Piadina met rauwe ham en mozzarella

20 minuten 3 personen

Heerlijke lunch waarmee je je zo in Italië waant! Een piadina is een Italiaans platbrood met o.a. mozzarella, rauwe ham en tomaten.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.