Recepten uit de Europese keuken
Een makkelijke pizza met ham en champignons is heerlijk met crème fraîche en twee soorten kaas. Zelf pizza maken is niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk om te doen!
Een smeuïge aardappel-knolselderijpuree die makkelijk te maken is en daarom het perfecte bijgerecht met extra groenten. Heerlijk romig en zacht van smaak.
Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht!
Een heerlijk makkelijk en snel recept voor pasta pesto met kip zet je binnen een half uurtje op tafel. Budget recept voor 4 personen.
Een pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, stoofvlees en groenten.
Walnotenlikeur zelf maken is niet moeilijk, maar het heeft tijd nodig om zijn prachtige kleur en volle smaak te krijgen.
Deze parmigiana van gefrituurde aubergines is een vegetarisch recept met kaas, tomatensaus en verse kruiden. Zó lekker. Deze moet je een keer uitproberen!
Een klassieke clafoutis is gemaakt met kersen, maar heb je al eens een clafoutis met mirabellen gehad? Een soort kleine pruimen-kersen.
Heerlijke lunch waarmee je je zo in Italië waant! Een piadina is een Italiaans platbrood met o.a. mozzarella, rauwe ham en tomaten.
Crudité is een makkelijk en smaakvol gerecht uit Frankrijk. Rauwe groenten met een heerlijke dipsaus met limoen en parmezaanse kaas.
Zelf kroketten maken ziet er wellicht moeilijker uit dan het is. Heerlijk draadjesvlees met een krokante gefrituurde paneerlaag.
Deze prei en ricotta flan is een heerlijk vegetarisch voorgerecht met 2 soorten kaas, prei en ei. Heerlijk als voorgerecht met een salade.
Heerlijk tapas recept voor bij een glas rode wijn of een biertje. Met maar 3 ingrediënten en klaar in maar 5 minuten tijd!
Kort gebakken knoflookgarnalen in een pittige knoflook-olijfolie. Simpel en snel op tafel te zetten, recept voor 4 personen.
Maak zelf een pissaladière, dit is een typisch provençaalse pizza uit Nice. Met ansjovis, gekonfijte ui en zwarte olijven.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.