Recepten uit de Duitse keuken

Recepten uit de Duitse keuken

Recepten uit de Duitse keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Duitse curryworst uitgekozen. Een heerlijke echte Duitse curryworst, met een simpele zelfgemaakte currysaus en friet. Precies zoals in Duitsland op de markten en biergarten. Volledig recept bekijken

Duitse curryworst
😍 103Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Duitse curryworst

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kleine sauspan en fruit de ui enkele minuten aan.

Roer er dan paprikapoeder, kerriepoeder en cayennepeper bij. Bak dan de tomatenpuree ook nog kort mee om deze te ontzuren. Blus af met azijn en voeg er dan tomatenketchup aan toe.

Schenk er ongeveer 100 ml water bij en laat de saus ongeveer een kwartier zachtjes koken. Bak ondertussen de friet in olie of eventueel in een airfryer.

Verhit ondertussen boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de braadworsten aan beide kanten mooi bruin. Schenk er dan een scheutje water bij, doe de deksel op de pan en gaar de braadworsten in ongeveer 10 minuten.

Gebruik ondertussen een kleine blender of staafmixer om de saus glad te maken zodra de uien zacht zijn geworden. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.