Duits

10 Recepten

Recepten uit de Duitse keuken

Hotdogs

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een goed broodje hotdog op z'n tijd is wat mij betreft de beste lunch, een echte 'guilty pleasure'! Deze hotdogs zijn extra lekker met krokant spek, de lekkerste knakworsten en rode ui.


Kartoffelsalat

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze Duitse kartoffelsalat, ofwel een aardappelsalade, is heerlijk vol van smaak en te maken met weinig ingrediënten. Een ideaal bijgerecht voor de barbecue.


Hazenpeper

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een klassieke hazenpeper zoals ik dit heb geleerd van mijn leraar op de koksopleiding die ook jager was. Heerlijk met champignons, spekjes en meer.


Glühwein

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Glühwein is een heerlijk drankje dat je op koude en winterse dagen kunt drinken. Deze kruidige warme rode wijn maak je heel simpel zelf met dit recept!


Strammer max

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een strammer max is een Duitse uitsmijter waar je zelf mee kunt variëren. Met ham, kaas en een spiegelei op verwarmd brood.


Duitse curryworst

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (65)

Een heerlijke echte Duitse curryworst, met een simpele zelfgemaakte currysaus en friet. Precies zoals in Duitsland op de markten en biergarten.


Zigeunersaus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (55)

Serveer je zelfgemaakte zigeunersaus aan je gasten, heerlijk voor bij een schnitzel met aardappels. Klaar in iets meer dan een half uur tijd.


Schwarzwälder Kirsch taart

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Een klassieke Schwarzwälder Kirsch taart lijkt ingewikkeld, maar is eigenijk verrassend makkelijk te maken. Chocolade cake met kersen en slagroom, mm!


Traditionele Duitse schnitzel

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Zo lekker en simpel, een traditionele Duitse schnitzel is klaar in maar 20 minuten tijd. Geserveerd met een schijfje citroen. Recept voor 3 personen.


Flammkuchen

Kooktijd 2 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Het orginele flammkuchen recept uit de Elsass. De dunne krokante korst van deze flammkuchen is onweerstaanbaar. Met spekjes, rode ui en crème fraîche.



Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.