Indiase butter chicken - Murgh makhani

(37)

Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen. Laat een reactie achter

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Indiase butter chicken - Murgh makhani

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kipfilets of kipdijfilet
  • 60 gram roomboter
  • 200 ml naturel yoghurt
  • zonnebloemolie
  • 1 groene peper
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 3 eetlepels citroensap
  • 200 ml room
  • 400 ml passata
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels gemalen chili (afhankelijk hoe pittig je de curry graag wilt)
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels garam masala
  • snuf gemalen nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: rijst en naan om erbij te serveren
Indiase butter chicken - Murgh makhani Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • klein mesje
  • kleine blender
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-butter-chicken-murgh-makhani


Voorbereiding – 15 minuten + marineer tijd

Schil de verse gember, pel de knoflooktenen en verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper. Als je van pittig houdt, hoef je deze niet te verwijderen. Maak eerst een puree van 3 knoflooktenen en voeg deze toe aan de middelgrote kom.

Maak vervolgens in dezelfde kleine blender een puree van de gember wortel, 1 knoflookteen en de groene peper. Voeg een beetje olie toe zodat het smeuïger zal worden.

Snijd de kipfilets in stukken en meng deze met yoghurt, knoflookpuree, citroensap, kruidnagels, 1 eetlepel gemalen chili, 1 eetlepel garam masala, snuf gemalen nootmuskaat, peper en zout. 

Smelt ongeveer 3 eetlepels roomboter, laat dit kort afkoelen en voeg dit ook toe. Zorg dat alles goed gemengd is, dek af met huishoudfolie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. 

Makhani kip - Indiase boterkip
Makhani kip - Indiase boterkip

De Makhani kip afmaken – 20 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan. Bak hierin eerst de gember en groene peper puree enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de gemarineerde kip toe en bak dit enkele minuten langer.

Voeg een eetlepel garam masala en 400 ml passata toe en breng aan de kook. Zodra de kip gaar is, schenk je de room erbij en laat de saus indikken tot de gewenste dikte.

Breng de saus op smaak met peper, zout, garam masala en eventueel extra gemalen chili. Verwijder de kruidnagels, serveer met rijst en naan en garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
37 stemmen

Indiase butter chicken - Murgh makhani: Veel gestelde vragen

Welke groenten serveer je bij butter chicken?

Butter chicken is heerlijk met bijvoorbeeld sperziebonen, ingelegde uien, aloo gobi, raita en nog veel meer.

Wat geeft butter chicken zijn oranje kleur?

De combinatie van tomaten en room geeft butter chicken zijn oranje kleur.


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!