Indiase butter chicken - Murgh makhani
😍 49Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Indiase butter chicken - Murgh makhani

Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.

35 minuten
4 personen
Indiase butter chicken - Murgh makhani ingrediënten

Recept indiase butter chicken - murgh makhani

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 21-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + marineer tijd

Schil de verse gember, pel de knoflooktenen en verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene peper. Als je van pittig houdt, hoef je deze niet te verwijderen. Maak eerst een puree van 3 knoflooktenen en voeg deze toe aan de middelgrote kom.

Maak vervolgens in dezelfde kleine blender een puree van de gember wortel, 1 knoflookteen en de groene peper. Voeg een beetje olie toe zodat het smeuïger zal worden.

Snijd de kipfilets in stukken en meng deze met yoghurt, knoflookpuree, citroensap, kruidnagels, 1 eetlepel gemalen chili, 1 eetlepel garam masala, snuf gemalen nootmuskaat, peper en zout. 

Smelt ongeveer 3 eetlepels roomboter, laat dit kort afkoelen en voeg dit ook toe. Zorg dat alles goed gemengd is, dek af met huishoudfolie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. 

Makhani kip - Indiase boterkip
Makhani kip - Indiase boterkip

De Makhani kip afmaken – 20 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan. Bak hierin eerst de gember en groene peper puree enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de gemarineerde kip toe en bak dit enkele minuten langer.

Voeg een eetlepel garam masala en 400 ml passata toe en breng aan de kook. Zodra de kip gaar is, schenk je de room erbij en laat de saus indikken tot de gewenste dikte.

Breng de saus op smaak met peper, zout, garam masala en eventueel extra gemalen chili. Verwijder de kruidnagels, serveer met rijst en naan en garneer eventueel met verse peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Welke groenten serveer je bij butter chicken?

Butter chicken is heerlijk met bijvoorbeeld sperziebonen, ingelegde uien, aloo gobi, raita en nog veel meer.

Wat geeft butter chicken zijn oranje kleur?

De combinatie van tomaten en room geeft butter chicken zijn oranje kleur.

Wat vind je van dit recept?

49 waarderingen
😍
49
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
684.09 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.4 g
17.86 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
45.99 g
22.91 g
Eiwitten
41.34 g
Vezels
3.18 g
Natrium
695.79 mg
Mineralen
Ijzer
3.22 mg
Calcium
193.61 mg
Magnesium
87.08 mg
Kalium
87.08 mg
Fosfor
550.29 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.44 mg
Jodium
8.35 µg
Selenium
0.84 µg
Vitamines
Vitamine C
41.36 mg
Vitamine D
0.74 mg
Vitamine A
8.06 mg
Vitamine B1
0.46 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
1.02 mg
Vitamine B12
0.62 µg
Foliumzuur
39.7 µg
Vitamine E
0.21 mg
Vitamine K
4.13 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Indiase butter chicken - Murgh makhani"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.