Recepten uit de Arabische keuken

Recepten uit de Arabische keuken

Recepten uit de Arabische keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Shakshuka uitgekozen. In veel landen eten ze shakshuka als ontbijt. Lekker met eieren en tomaten, perfect om met een goed stuk brood in te dippen! Klaar in een half uur. Volledig recept bekijken

Shakshuka
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Shakshuka

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd de rode paprika in niet al te kleine blokjes. Verhit olijfolie in de braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en paprikablokjes.

Zet het vuur zachter en laat dit 10 minuten lang zachtjes gaarkoken. Zet het vuur dan iets hoger en voeg de knoflook, komijn en paprikapoeder toe.

Roer goed door elkaar en bak 3 minuten lang op middelhoog vuur. Verhit in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. 

Voeg de tomatenblokjes toe toe aan de braadpan en kook deze 5 minuten lang mee.

Gebruik je hele tomaten? Snijd deze dan eerst in kleine stukjes. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.