Recepten uit de Koreaanse keuken

Recepten uit de Koreaanse keuken

Recepten uit de Koreaanse keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Japchae uitgekozen. Een van de meest bekende gerechten in Korea is japchae, glasnoedels met gebakken groenten en biefstukreepjes. Met de heerlijke smaak van onder andere sesamolie en sojasaus. Volledig recept bekijken

Japchae
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Japchae

1 uur
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Tip: voor de klassieke bereiding maak je gebruik van glasnoedels op basis van zoete aardappel (dangmyeon).

Snijd 100 gram biefstuk in dunne reepjes. Maak de witte en kastanjechampignons schoon met behulp van een velletje keukenpapier of een champignonborsteltje. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Plaats de biefstukreepjes samen met de in dunne plakjes gesneden kastanje champignons in een grote kom. Snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan de kom.

Voeg dan ook 1 theelepel lichtbruine suiker, wat gemalen peper, 2 eetlepels sojasaus en een flinke scheut sesamolie toe. Meng alles goed door elkaar heen en laat tenminste 30 minuten marineren in de koelkast.

Maak in de tussentijd de eierreepjes (jidan). Scheid 2 eieren (het eiwit van de eidooier) in 2 kleine kommetjes en voeg een snufje zout toe aan het kommetje met de eidooiers. Roer de eidooiers door elkaar met behulp van een garde.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.