Deze nougatine ijstaart heeft een lichte mokka smaak met het zoete van nougatine nootjes en meringues. Een makkelijke taart die smelt op je tong, perfect voor een zomerse dag.
Een nougatine ijstaart, ofwel een ijstaart met nougatine en schuimpjes, is klaar binnen een handomdraai. Je hebt wel nog even geduld nodig tot de taart bevroren is.
Je kunt de meringues, ofwel eiwit schuimpjes, zelf maken of koop ze kant-en-klaar. De nougatine nootjes kun je ook zelf maken, dit is helemaal niet zo moeilijk omdat het bestaat uit maar 3 ingrediënten.
Een heerlijke taart die vrij zoet is, mocht je totaal geen zoetekauw zijn kun je iets minder meringues en/of nougatines door de slagroom roeren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-04-2024, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-08-2024
Zet 60 ml sterke koffie en verwarm dit samen met 2 eetlepels suiker in een kleine sauspan.
Laat de koffie inkoken tot ongeveer de helft, tot een lichte siroop en zorg dat deze niet te dik zal worden. Laat de koffiesiroop afkoelen.
Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Maak de koekjes fijn, dit kun je met een foodprocessor of deegroller doen. Smelt boter en roer dit door de koekkruimels.
Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en zorg dat de bovenkant glad is.
Klop de slagroom tot deze stijf is en roer hier de koffiesiroop doorheen.
Houd een handvol meringues apart voor de garnering en hak 150 gram meringues grof.
Roer de gehakte meringues samen met 150 gram nougatine nootjes door de slagroom.
Verdeel de slagroom over de koekjesbodem en zet deze minimaal 4 uur in de vriezer.
Haal de nougatine ijstaart een klein half uur voor het serveren uit de koelkast en maak af met nougatine nootjes over de bovenkant.
Je kunt de ijstaart het makkelijkste met een warm mes snijden. Garneer met meringues, geniet ervan!
Wat is nougatine?
Nougatine wordt gemaakt van geroosterde hazelnoten en karamel, deze worden vervolgens vermalen en zo krijg je de krokante zoete nootjes die je in de winkel kunt kopen. In andere talen vindt je nougatine meestal onder de naam ‘praliné’, of een variant hierop.
Nougatine is trouwens zeker niet vergelijkbaar met de bekende nougat, dit is namelijk een zoete eiwit lekkernij.
Hoe lang kan ik een ijstaart bewaren?
Je kunt een ijstaart tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren.
Per 1 persoonsportie:
De springvorm is 24 cm, maar je kunt eventueel ook een springvorm van 26 cm gebruiken. Veel liefs, Véronique
Hi Marijke, deze ijstaart is vrij vloeibaar zonder in te vriezen en zal dan eerder een toetje zijn i.p.v een taart. Mocht je het wel echt als taart willen serveren, kun je bijvoorbeeld gelatine toevoegen om deze alsnog te laten opstijven. Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.