Nougatine ijstaart
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Nougatine ijstaart

Deze nougatine ijstaart heeft een lichte mokka smaak met het zoete van nougatine nootjes en meringues. Een makkelijke taart die smelt op je tong, perfect voor een zomerse dag.

30 minuten
12 personen

Een nougatine ijstaart, ofwel een ijstaart met nougatine en schuimpjes, is klaar binnen een handomdraai. Je hebt wel nog even geduld nodig tot de taart bevroren is.

Je kunt de meringues, ofwel eiwit schuimpjes, zelf maken of koop ze kant-en-klaar. De nougatine nootjes kun je ook zelf maken, dit is helemaal niet zo moeilijk omdat het bestaat uit maar 3 ingrediënten.

Een heerlijke taart die vrij zoet is, mocht je totaal geen zoetekauw zijn kun je iets minder meringues en/of nougatines door de slagroom roeren.

Recept nougatine ijstaart
Nougatine ijstaart ingrediënten

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-04-2024, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Zet 60 ml sterke koffie en verwarm dit samen met 2 eetlepels suiker in een kleine sauspan. 

Laat de koffie inkoken tot ongeveer de helft, tot een lichte siroop en zorg dat deze niet te dik zal worden. Laat de koffiesiroop afkoelen. 

Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Maak de koekjes fijn, dit kun je met een foodprocessor of deegroller doen. Smelt boter en roer dit door de koekkruimels.

Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en zorg dat de bovenkant glad is.

Nougatine ijstaart
Nougatine ijstaart

Nougatine ijstaart afmaken – 15 minuten + wachttijd

Klop de slagroom tot deze stijf is en roer hier de koffiesiroop doorheen.

Houd een handvol meringues apart voor de garnering en hak 150 gram meringues grof.

Roer de gehakte meringues samen met 150 gram nougatine nootjes door de slagroom.

Verdeel de slagroom over de koekjesbodem en zet deze minimaal 4 uur in de vriezer.

Zelf nougatine ijstaart maken
Zelf nougatine ijstaart maken

Haal de nougatine ijstaart een klein half uur voor het serveren uit de koelkast en maak af met nougatine nootjes over de bovenkant.

Je kunt de ijstaart het makkelijkste met een warm mes snijden. Garneer met meringues, geniet ervan!

Tips!

Wat is nougatine?

Nougatine wordt gemaakt van geroosterde hazelnoten en karamel, deze worden vervolgens vermalen en zo krijg je de krokante zoete nootjes die je in de winkel kunt kopen. In andere talen vindt je nougatine meestal onder de naam ‘praliné’, of een variant hierop.

Nougatine is trouwens zeker niet vergelijkbaar met de bekende nougat, dit is namelijk een zoete eiwit lekkernij.

Hoe lang kan ik een ijstaart bewaren?

Je kunt een ijstaart tot wel 3 maanden in de vriezer bewaren.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
5 reacties op "Nougatine ijstaart"
Monique zegt op 13-04-2024
Welk is de maat van de springvorm ?
Marijke zegt op 13-04-2024
Is deze ijstaart ook goed te eten zonder in te vriezen? Ben heel benieuwd. Alvast dank voor je antwoord.
Marijke zegt op 13-04-2024
Is dit recept ook geschikt om zo te eten en niet als ijstaart?
Ohmydish zegt op 13-04-2024

De springvorm is 24 cm, maar je kunt eventueel ook een springvorm van 26 cm gebruiken. Veel liefs, Véronique

Ohmydish zegt op 13-04-2024

Hi Marijke, deze ijstaart is vrij vloeibaar zonder in te vriezen en zal dan eerder een toetje zijn i.p.v een taart. Mocht je het wel echt als taart willen serveren, kun je bijvoorbeeld gelatine toevoegen om deze alsnog te laten opstijven. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.