Thema: vlees recepten

412 Recepten

Wil je een gerecht met vlees maken? Hier vind je veel lekkere vlees recepten. Bak, braad, stoom, kook of frituur je volgende stukje vlees met deze leuke en lekkere recepten. Van een gehaktbal, mooi stukje biefstuk, draadjesvlees tot hoe je zelf een hele eend kunt bereiden. 


Ovenschotel met prei en gehakt

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen

Deze ovenschotel met prei en gehakt is heerlijk met een laag romige aardappelpuree en zit bomvol groenten. De kruiden geven deze ovenschotel extra veel smaak en de krokante laag kaas maakt 'm helemaal af!


Makkelijk Indonesisch stoofvlees

Kooktijd 2 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Dit Indonesische stoofvlees is gemaakt met weinig ingrediënten, waardoor dit stoofvlees makkelijk te maken is. Heerlijk stoofvlees met limoen, knoflook, ketjap en een vleugje pit.


Ovenschotel met witte bonen en worst

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze ovenschotel met witte bonen en worst is een heerlijke doordeweekse maaltijd bomvol groenten, aardappelen en kruiden. Extra vullend door het combineren van bonen en aardappelen.


Pita's met lamsgehaktballetjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Deze pita's met lamsgehaktballetjes, knapperige rode kool, romige tzatziki, pittige rode ui en boterzachte avocado zijn een heerlijke doordeweekse maaltijd.


Hollands stoofpotje met rookworst

Kooktijd 3 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een overheerlijk Hollands stoofpotje met rookworst, stoofvlees, aardappelen en groenten is een winters éénpansgerecht bomvol smaak. Een makkelijke volledige maaltijd die wel even tijd nodig heeft.


Carpaccio wraps

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Carpaccio wraps zijn ontzettend makkelijk om te maken, je kunt ze vooraf maken en daarom zijn ze het ideale borrelhapje voor je volgende feestje.


Chili con carne met chipotle saus

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze chili con carne met chipotle saus heeft een ontzettend volle smaak door de milde chipotles in combinatie met gehakt, bonen, kruiden en espresso. Serveer met rijst voor een ideale doordeweekse maaltijd.


Biefstukpuntjes met noedels en groenten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een makkelijk gerecht welke niet veel nodig heeft om een volle woksmaak te krijgen. Deze heerlijke biefstukpuntjes met noedels en groenten zijn een ideale doordeweekse maaltijd.


Bruine bonenschotel

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een bruine bonenschotel met speklappen is een heerlijke winterse maaltijd. Een vullende stoof met o.a. aardappelen en savooiekool en de speklappen zijn extra lekker met mosterd.


Taco's met lamsgehakt

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Taco's met lamsgehakt en rode kool zijn een heerlijke doordeweekse maaltijd. Het lamsgehakt maakt deze taco's net even anders, maar je kunt ook andere soorten gehakt gebruiken.


Stoofpotje van rundvlees en doenjang

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Dit stoofpotje van rundvlees en doenjang is een heerlijk vullende maaltijd met o.a. bonen en savooiekool. Dit Koreaans stoofvlees is licht pittig en vol van smaak.


Broodje carpaccio

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een broodje carpaccio is een luxe broodje die je misschien wel vaker in een lunchroom besteld, maar wist je dat je deze ook makkelijk thuis kunt maken. Extra lekker met een romige saus.


Carpaccio rolletjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze carpaccio rolletjes zijn makkelijk klaar en zitten bomvol smaak door de gegrilde courgette en zongedroogde tomaatjes. Een makkelijk en feestelijk hapje.


Carpaccio bonbons

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze carpaccio bonbons zijn een feestelijk voorgerecht tijdens kerst met een heerlijke zelfgemaakte truffeldressing. Extra lekker met hazelnoten en een koekje van Parmezaanse kaas.


Engelse meat pie

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze overheerlijke Engelse meat pie heeft een heerlijke vulling van gehakt, prei, wortel, erwtjes en meer. Met een knapperig deeg, zoals de perfecte meat pie hoort te zijn.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere beef wellington ? Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Calorieën 427 calorieën p.p.

Beef Wellington

Ingrediënten


  • 600 gram rundvlees (bijvoorbeeld ossenhaas of lende)
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • Een paar takjes tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Ongeveer 6 plakjes Serrano ham
  • Grote plak bladerdeeg
  • Bloem
  • 2 eidooiers + eetlepel water

Bereiding

(11)
1
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin het rundvlees kort aan elke kant.
2
Zorg dat alle kanten mooi bruin zijn en het midden nog rood is. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
3
Snijd de paddenstoelen fijn en bak deze in de middelgrote pan voor ongeveer 10 minuten. Je zult zien dat er flink wat vocht uit de paddenstoelen zal komen.
4
Rits de tijmblaadjes van de takjes af en voeg deze toe aan de paddenstoelen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.