Een ware smaakexplosie, zóveel kruiden en verschillende smaken in deze kip in zwarte pepersaus. Om je vingers bij af te likken. Heerlijk met rijst en naanbrood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn, dit hoeft niet heel netjes aangezien dit een puree zal worden. Schil de gemberwortel en snijd deze grof.
Verhit een scheutje zonnebloem- of andere neutrale olie in een grote bakpan en fruit hierin de rode ui, knoflook en gember enkele minuten. Voeg dan ook de koriander, kurkuma, komijn en kruidnagels toe.
Na enkele minuten zijn de uien zacht geworden en kun je deze pureren. Dit kun je doen met een vijzel of kleine blender. Voeg de helft van de kruidige puree, sambal en een flinke scheut sojasaus toe aan de kippenpoten.
Zorg dat alle kippenpoten zijn bedekt met de marinade en laat dit minimaal een half uur marineren. Snijd ondertussen de gele paprika in kleine blokjes en maak eventueel zelf naanbrood.
Je kunt eventueel ook alvast rijst koken. Kneus de peperkorrels grof en zet opzij.
Verhit nogmaals een scheut olie in de grote bakpan en bak de gemarineerde kippenpoten mooi bruin aan beide kanten. Voeg dan de paprika toe en bak dit nog kort mee.
Voeg nu de andere helft van het kruidenmengsel toe samen met ongeveer 250 ml water, gekneusde peperkorrels, kaneelstokken, 2 eetlepels bruine basterdsuiker en het laurierblad.
Plaats een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met sojasaus en zout. Verwijder de kaneelstokken en laurierblad.
Als de saus niet genoeg is ingedikt, kun je deze binden met een beetje maizena. Serveer met rijst, naanbrood en eventueel een frisse salade.
Garneer eventueel met in fijne stukjes gesneden verse peterselie of koriander, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.