Ohmydish.nl


Kip in zwarte pepersaus

Een ware smaakexplosie, zóveel kruiden en verschillende smaken in deze kip in zwarte pepersaus. Om je vingers bij af te likken. Heerlijk met rijst en naanbrood.

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kip in zwarte pepersaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kippenpoten of gebruik kipfilets
  • 2 rode uien
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm verse gember
  • 1 theelepel sambal, verse rode peper of rode peper pasta
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2e theelepel gemalen komijn
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 2 kaneelstokjes
  • zout naar smaak
  • flinke scheut sojasaus
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels zwarte peperkorrels
  • ongeveer 250 ml water
  • eventueel maizena om te saus te binden
  • naanbrood, rijst en eventueel een salade om erbij te serveren
Kip in zwarte pepersaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • vijzel of (kleine) blender
  • grote kom
  • middelgrote kom
  • vergiet

Bereiden


50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-in-zwarte-pepersaus


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn, dit hoeft niet heel netjes aangezien dit een puree zal worden. Schil de gemberwortel en snijd deze grof. Verhit een scheutje zonnebloem- of andere neutrale olie in een grote bakpan en fruit hierin de rode ui, knoflook en gember enkele minuten. Voeg dan ook de koriander, kurkuma, komijn en kruidnagels toe.

Na enkele minuten zijn de uien zacht geworden en kun je deze pureren. Dit kun je doen met een vijzel of kleine blender. Voeg de helft van de kruidige puree, sambal en een flinke scheut sojasaus toe aan de kippenpoten. Zorg dat alle kippenpoten zijn bedekt met de marinade en laat dit minimaal een half uur marineren.

Snijd ondertussen de gele paprika in kleine blokjes en maak eventueel zelf naanbrood. Je kunt eventueel ook alvast rijst koken. Kneus de peperkorrels grof en zet opzij.

Kip in zwarte pepersaus Kip in zwarte pepersaus

Kip in zwarte pepersaus afmaken -- 30 minuten

Verhit nogmaals een scheut olie in de grote bakpan en bak de gemarineerde kippenpoten mooi bruin aan beide kanten. Voeg dan de paprika toe en bak dit nog kort mee. Voeg dan de andere helft van het kruidenmengsel toe samen met ongeveer 250 ml water, gekneusde peperkorrels, kaneelstokken, 2 eetlepels bruine basterdsuiker en het laurierblad. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes garen.

Breng op smaak met sojasaus en zout. Verwijder de kaneelstokken en laurierblad. Als de saus niet genoeg is ingedikt, kun je deze binden met een beetje maizena. Serveer met rijst, naanbrood en eventueel een salade. Garneer eventueel met verse peterselie of koriander, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Boeuf bourguignon

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!