Een ware smaakexplosie, zóveel kruiden en verschillende smaken in deze kip in zwarte pepersaus. Om je vingers bij af te likken. Heerlijk met rijst en naanbrood.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-in-zwarte-pepersaus
Na enkele minuten zijn de uien zacht geworden en kun je deze pureren. Dit kun je doen met een vijzel of kleine blender. Voeg de helft van de kruidige puree, sambal en een flinke scheut sojasaus toe aan de kippenpoten. Zorg dat alle kippenpoten zijn bedekt met de marinade en laat dit minimaal een half uur marineren.
Snijd ondertussen de gele paprika in kleine blokjes en maak eventueel zelf naanbrood. Je kunt eventueel ook alvast rijst koken. Kneus de peperkorrels grof en zet opzij.
Kip in zwarte pepersaus
Breng op smaak met sojasaus en zout. Verwijder de kaneelstokken en laurierblad. Als de saus niet genoeg is ingedikt, kun je deze binden met een beetje maizena. Serveer met rijst, naanbrood en eventueel een salade. Garneer eventueel met verse peterselie of koriander, smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.