Kip in zwarte pepersaus
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip in zwarte pepersaus

Een ware smaakexplosie, zóveel kruiden en verschillende smaken in deze kip in zwarte pepersaus. Om je vingers bij af te likken. Heerlijk met rijst en naanbrood.

50 minuten
4 personen
Kip in zwarte pepersaus ingrediënten

Recept kip in zwarte pepersaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze fijn, dit hoeft niet heel netjes aangezien dit een puree zal worden. Schil de gemberwortel en snijd deze grof.

Verhit een scheutje zonnebloem- of andere neutrale olie in een grote bakpan en fruit hierin de rode ui, knoflook en gember enkele minuten. Voeg dan ook de koriander, kurkuma, komijn en kruidnagels toe.

Na enkele minuten zijn de uien zacht geworden en kun je deze pureren. Dit kun je doen met een vijzel of kleine blender. Voeg de helft van de kruidige puree, sambal en een flinke scheut sojasaus toe aan de kippenpoten.

Zorg dat alle kippenpoten zijn bedekt met de marinade en laat dit minimaal een half uur marineren. Snijd ondertussen de gele paprika in kleine blokjes en maak eventueel zelf naanbrood.

Je kunt eventueel ook alvast rijst koken. Kneus de peperkorrels grof en zet opzij. 

Kip in zwarte pepersaus
Kip in zwarte pepersaus

Kip in zwarte pepersaus afmaken – 30 minuten

Verhit nogmaals een scheut olie in de grote bakpan en bak de gemarineerde kippenpoten mooi bruin aan beide kanten. Voeg dan de paprika toe en bak dit nog kort mee. 

Voeg nu de andere helft van het kruidenmengsel toe samen met ongeveer 250 ml water, gekneusde peperkorrels, kaneelstokken, 2 eetlepels bruine basterdsuiker en het laurierblad.

Plaats een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met sojasaus en zout. Verwijder de kaneelstokken en laurierblad.

Als de saus niet genoeg is ingedikt, kun je deze binden met een beetje maizena. Serveer met rijst, naanbrood en eventueel een frisse salade.

Garneer eventueel met in fijne stukjes gesneden verse peterselie of koriander, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
612.94 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
30.68 g
14.88 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.17 g
7.84 g
Eiwitten
61.27 g
Vezels
4.36 g
Natrium
1434.33 mg
Mineralen
Ijzer
6.62 mg
Calcium
136.64 mg
Magnesium
88.58 mg
Kalium
88.58 mg
Fosfor
590 mg
Koper
0.74 mg
Zink
6.93 mg
Jodium
24.13 µg
Selenium
1.9 µg
Vitamines
Vitamine C
64.86 mg
Vitamine D
3.6 mg
Vitamine A
90.05 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.44 mg
Vitamine B6
1.76 mg
Vitamine B12
15.9 µg
Foliumzuur
47.84 µg
Vitamine E
3.41 mg
Vitamine K
0.21 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip in zwarte pepersaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.