Keuken: egyptisch

6 Recepten

Recepten uit de Egyptische keuken


Wortel hummus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een heerlijke wortel hummus om te dippen, ideaal voor je volgende feestje. Wortel geeft deze hummus naast een prachtige kleur ook een heerlijke licht zoete smaak.


Broodje falafel

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een heerlijk broodje falafel met knoflooksaus en groenten, extra lekker als je gebruik maakt van pitabroodjes. Je kunt de falafel in de oven bereiden voor een gezondere variant.


Dukkah

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Dip een broodje in olijfolie en vervolgens in dukkah (-dugga, -dukka). Heerlijk als voorafje, met een oorsprong uit Egypte. Recept voor 4 personen.


Hummus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Lekker en eenvoudige hummus die je snel zelf kunt maken. Klaar in minder dan 20 minuten, lekker met brood, wortel en selderijstengels.


Griekse kofta

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (52)

Heerlijk geurende Griekse kofta kebabs worden meestal met tzatziki en couscous gegeten. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten.


Zelf falafel maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Wil je eens zelf falafel maken? Deze falafels zijn vol van smaak, vegetarisch en klaar in 45 minuten. Heerlijk smeuïg, kruidig en extra lekker met een frisse yoghurtsaus.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere dukkah ? Dip een broodje in olijfolie en vervolgens in dukkah (-dugga, -dukka). Heerlijk als voorafje, met een oorsprong uit Egypte. Recept voor 4 personen.

Categorie Voorgerechten Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen

Dukkah

Ingrediënten


  • 50 gram gemengde noten
  • Versgemalen peper, zwart of wit
  • 10 gram venkelzaad
  • 10 gram komijnzaad
  • 10 gram gedroogde tijm
  • Olijfolie (om te serveren)
  • Brood (om te serveren)

Bereiding

(8)
1
Doe de noten in de vijzel en plet deze met behulp van de stamper tot redelijk fijne pulp. Doe de geplette noten in een kom en doe de resterende kruiden in de vijzel.
2
Vermaal deze met behulp van de stamper en voeg toe aan de kom met de geplette noten, meng goed door elkaar heen. Dukkah (dukah)
3
Verhit een koekenpan op middel-hoog vuur en rooster de vermalen kruiden en geplette noten een minuut of 5 lang. Schud door elkaar heen tijdens het roosteren om aanbranden te verkomen.
4
Serveer de dukkah met een klein kommetje olijfolie en bijvoorbeeld stokbrood. Dip het brood in de olijfolie, daarna in de dukkah. Dit is een heerlijk voorafje, het is wel zo dat je flink dorst kunt krijgen van dukkah.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.