Ohmydish.nl


Amerikaans

56 recepten

Recepten uit de Amerikaanse keuken

Blue lagoon

5 minuten 1 persoon

Een Blue Lagoon is een heerlijke zomerse cocktail gemaakt van wodka, Blue Curaçao en limonade. Super makkelijk te maken en zeer dorstlessend!


Moscow mule

10 minuten 1 persoon

Een Moscow mule is een cocktail gemaakt met wodka, gemberbier en limoen. Heerlijk verfrissend en zeer makkelijk om zelf te maken!


S'mores uit de oven

25 minuten 6 personen

Je kent vast de bekende Amerikaanse s'mores, sandwiches van koekjes met chocolade en marshmallows. Maak eens s'mores uit de oven, heerlijk én makkelijk!


Pumpkin spice latte

15 minuten 2 personen

De pumpkin spice latte is vooral bekend van Starbucks. Een heerlijke herfstige koffie met veel melk, pompoen en kruiden. Licht zoet met een heerlijke geur!


Sex on the beach

10 minuten 1 persoon

Met deze sex on the beach cocktail krijg jij het vakantiegevoel terug, maar dan in een glas! Maak zelf het populaire drankje uit Florida met dit simpele recept.


Mac and cheese met kip

30 minuten 4 personen

Een romige mac and cheese met kip is makkelijk te maken en extra lekker met 2 soorten kaas. Een simpele en snelle doordeweekse maaltijd.


Gerookte beef brisket

8 uur 15 minuten 4 personen

Een echte Texaanse klassieker van de smoker. Het is een heerlijk stuk vlees dat úrenlang langzaam gerookt is voor die echte diepe rooksmaak!


Snelle mac and cheese

20 minuten 4 personen

Deze snelle mac and cheese aten wij vroeger vaker want mijn moeder maakte dit regelmatig. Soms met extra hamblokjes, maar meestal zonder.


Brownies

45 minuten 6 personen

Deze standaard brownies met pure chocolade is makkelijk te maken. Ze zijn super smeuïg door ze niet te lang te bakken, met een volle chocolade smaak.


Jambalaya met chorizo en kip

1 uur 15 minuten 4 personen

Jambalaya met chorizo en kip is een heerlijk en makkelijk éénpansgerecht. Een verwarmende avondmaaltijd met verschillende soorten vlees en groenten.


Klassieke coleslaw

20 minuten 8 personen

Een klassieke coleslaw is gemaakt met weinig ingrediënten en is snel klaar. Deze frisse salade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als lunch.


Amerikaanse maple pancakes

15 minuten 4 personen

Klassieke Amerikaanse maple pancakes, oftewel luchtige pannenkoeken met ahornsiroop. Snel en makkelijk te maken, heerlijk als ontbijt of lunch.


Rocky road taart

30 minuten 12 personen

Een klassieke Amerikaanse rocky road taart met chocolade, marshmallows, amandelen en een bodem van koekkruimels. Niet moeilijk én ontzettend lekker!


Zelf ijsthee maken

10 minuten 2 personen

Maak een heerlijk verfrissende ijsthee in minder dan 10 minuten. Eventjes laten afkoelen in de koelkast, ijsklontjes erin en genieten maar!


Mexicaanse gepofte aardappel

1 uur 5 minuten 4 personen

Mexicaanse gepofte aardappel uit de oven, in Amerika noemen ze het jacket potato. Gevuld met paprika, kaas en meer. Heerlijk met crème fraîche en limoen.Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.