Keuken: cubaans

6 Recepten

Recepten uit de Cubaanse keuken


Picadillo

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Picadillo is een smaakvol gerecht uit Cuba, er bestaan veel soorten afhankelijk van de regio. Deze versie met gehakt en aardappelen is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken.


Strawberry Mojito

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een Strawberry Mojito is een echte zomercocktail met de lekkerste aardbeien, limoen en witte rum. Heerlijk verfrissend en de perfecte cocktail tijdens een warme dag.


Daiquiri

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Daiquiri is een cocktail uit Cuba gemaakt van limoen, suikersiroop en witte rum. Een lekkere combinatie tussen het zuurtje van de limoen en het zoetige van de suikersiroop.


Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Kooktijd 6 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Ropa vieja, overheerlijk Cubaans stoofvlees met kruiden, paprika en olijven. Te maken in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst, bonen en banaan.


Mojito

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een klassieke mojito is op zijn tijd genieten geblazen. Een heerlijke en verfrissende cocktail met limoen, verse munt, witte rum en bruisend water. Perfect voor warme dagen!


Arroz con pollo

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een klassieker uit Cuba; arroz con pollo, ofwel rijst met kip. Dit gerecht is voor 4 personen, en klaar in minder dan een uur


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ropa vieja - cubaans stoofvlees ? Ropa vieja, overheerlijk Cubaans stoofvlees met kruiden, paprika en olijven. Te maken in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst, bonen en banaan.

Ingrediënten


  • 600 gram runder stoofvlees
  • 1 grote ui
  • 4 knoflooktenen
  • 1 grote rode paprika
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • snuf cayenne peper
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • zout naar smaak
  • kleine handvol groene olijven
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 eetlepel azijn
  • half blik tomaten
  • eventueel rijst, bonen en bakbanaan om erbij te serveren

Bereiding

(11)
1
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Als je dit stoofvlees in de slowcooker wilt maken voeg je alles samen toe en plaats het vlees in zijn geheel erin.
2
Overtollig vet en spieren kunnen na het garen worden verwijderd, deze geven veel smaak aan het stoofvlees. Stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.
3
Als je dit stoofvlees in een braadpan wilt maken, dien je het vlees eerst rondom mooi goudbruin te bakken in een scheut olie. Verplaats dan het vlees naar een bord en bak de ui en paprika blokjes in de pan.
4
Voeg dan ook de fijngesneden knoflook samen met alle kruiden toe en blus het geheel af met witte wijn en een eetlepel azijn na enkele minuten.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.