Recepten uit de Cubaanse keuken

Recepten uit de Cubaanse keuken

Recepten uit de Cubaanse keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Ropa vieja - Cubaans stoofvlees uitgekozen. Ropa vieja, overheerlijk Cubaans stoofvlees met kruiden, paprika en olijven. Te maken in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst, bonen en banaan. Volledig recept bekijken

Ropa vieja - Cubaans stoofvlees
😍 11Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

6 uur 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Als je dit stoofvlees in de slowcooker wilt maken voeg je alles samen toe en plaats het vlees in zijn geheel erin.

Overtollig vet en spieren kunnen na het garen worden verwijderd, deze geven veel smaak aan het stoofvlees. Stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.

Als je dit stoofvlees in een braadpan wilt maken, dien je het vlees eerst rondom mooi goudbruin te bakken in een scheut olie. Verplaats dan het vlees naar een bord en bak de ui en paprika blokjes in de pan.

Voeg dan ook de fijngesneden knoflook samen met alle kruiden toe en blus het geheel af met witte wijn en een eetlepel azijn na enkele minuten.

Voeg dan de tomatenstukjes samen met het vlees en de olijven toe en laat dit ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.