Recepten uit de Belgische keuken
Deze Gentse waterzooi is het best te omschrijven als een fluweelzachte en romige kippensoep. Met groenten, aardappelen en stukjes kip.
Deze scampi diabolique is een Belgische klassieker. Je kunt deze als hapje serveren, maar met een beetje meer saus ook een aanrader als pastasaus!
Kruidkoek, ook wel bekend onder de naam peperkoek of ontbijtkoek, is een heerlijk smeuïge koek die zelfgemaakt echt nóg lekkerder is.
Dit Belgisch stoofvlees wil je maken, het is zo mals dat het vlees uit elkaar valt. Klassiek met friet en dat smaakt ook echt het beste bij dit stoofvlees!
Je kent ze wel, die krokante dunne koekjes met boter en amandelen. Ik maak ze op een handige manier zodat jij ze nog makkelijker dun kunt krijgen.
Ooit al eens zelf frikandellen willen maken? Met dit recept draai je zelf heerlijk gekruide frikandellen. Recept voor 10 frikandellen.
Makkelijk stap-voor-stap recept voor het maken van je eigen bonbons met romige karamel vulling. Het is erg leuk en ook nog eens heerlijk!
Geweldig recept om eens een keer je eigen kippenlever paté te maken. Recipe voor 8 personen, klaar in twee en een half uur.
Lekkere hartige spruitjessoep met gebakken spekjes en créme fraîche. Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een half uur.
Dit witlof met ham en kaassaus gerecht is lekker op elke dag van de week. Recept voor 4 personen, klaar in 40 minuten tijd.
Mmm, lekkere zelfgemaakte garnalenkroketjes met échte ragout. Recept voor 20 garnalenkroketjes. Klaar in 35 minuten + wachttijd.
Heb je ooit al eens zo'n super zachte chocolademousse gegeten? Zo zacht en hemels! Met een volle chocoladesmaak en smelt op je tong.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.