Recepten uit de Belgische keuken

Recepten uit de Belgische keuken

Recepten uit de Belgische keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Gentse waterzooi uitgekozen. Deze Gentse waterzooi is het best te omschrijven als een fluweelzachte en romige kippensoep. Met groenten, aardappelen en stukjes kip. Volledig recept bekijken

Gentse waterzooi
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gentse waterzooi

2 uur
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Snijd de kipfilets en kippenbouten van de hele kip en gebruik het karkas om zelf kippenbouillon te maken. Gebruik hiervoor in het recept om zelf kippenbouillon te maken 3 liter water zodat je uiteindelijk zo'n 2 liter voor deze soep over houdt. 

Laat de bouillon ten minste een uur zachtjes koken, of langer voor een intensere smaak. Je kunt eventueel ook kant-en-klare bouillon gebruiken, maar dan zal de soep minder smaakvol worden.

Leg de kipfilets en kippenbouten terug in de koelkast terwijl je ondertussen de groenten gaat snijden voor in de (waterzooi) soep. 

Schil ondertussen de wortelen, verwijder de uiteindes en snijd in plakken. Was de prei en snijd deze in niet al te dikke ringen. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes, niet al te groot.

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Hak de peterselie fijn en zet opzij. Als je zelf bouillon maakt kun je deze nu zeven met een grote fijne zeef, zodat je een heldere bouillon overhoudt.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.