Ohmydish.nl


Wild ragout

Goed vullende winterse wild ragout (stoof) met volle smaken, perfect voor het wild seizoen. Heerlijk om binnen mee op te warmen als het buiten koud is.

4 uur 40 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Wild ragout

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg wild (wij gebruikten wild zwijn en hert)
  • 200 gram spekreepjes
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • ongeveer 100 gram mini uitjes
  • ongeveer 10 jeneverbessen
  • een paar takjes verse tijm
  • 100 ml rode wijn
  • 300 ml runderbouillon
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 laurierblaadjes
  • scheut balsamico azijn (wij gebruikten balsamico met truffel)
  • bloem
  • boter
  • 200 gram verse cranberry's, of gebruik cranberry compote
  • peper en zout naar smaak
  • aardappelpuree of pastei bakjes om erbij te serveren
Wild ragout ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • braadpan of slowcooker
  • grote bakpan (als je een slowcooker gebruikt, dien je alles wel eerst bruin te bakken)
  • houten lepel

Bereiden


4 uur 40 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wild-ragout


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hier de kleine uitjes ongeveer 30 seconden in, laat ze dan afkoelen en dan kun je ze gemakkelijker pellen. Pel dan ook de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Als je stukken wild gebruikt, dien je deze in kleinere stukken te snijden. Bestrooi deze met peper, zout en bloem.

Wild ragout Wild ragout

Wild ragout afmaken -- 4 uur en 30 minuten

Als je een slowcooker gebruikt, dien je alles apart aan te bakken en daarna in de slowcooker te doen. Gebruik je een braadpan, dan kun je het beste beginnen met het aanbakken van het vlees.

Bak voor de slowcooker als eerste de spekjes enkele minuten in een grote (braad)pan, voeg dan ook de ui en knoflook toe. Verplaats deze naar de slowcooker en verhit dan boter in de pan, bak hierin het vlees mooi bruin. Als de pan te klein is, kun je het vlees beter in delen bakken. Schenk rode wijn in de pan om de aanbaksels los te maken zodat alle smaken mee de slowcooker in gaan.

Schenk dan ook de runderbouillon en sinaasappelsap erbij, in de braadpan of slowcooker. Voeg dan ook de kleine uien, takjes tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen, cranberry's, peper en zout toe. Stel de slowcooker in op lage temperatuur voor ongeveer 4 uur of laat het in de braadpan zachtjes pruttelen.

Verwijder de laurierblaadjes, takjes tijm en jeneverbessen. Breng op smaak met peper, zout en een scheut balsamico azijn. Serveer met aardappelpuree of pastei bakjes, smakelijk!

Aangeraden producten (5)


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Speculaas

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.