Goed vullende winterse wild ragout (stoof) met volle smaken, perfect voor het wild seizoen. Heerlijk om binnen mee op te warmen als het buiten koud is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 4 uur 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hier de kleine uitjes ongeveer 30 seconden in, laat ze dan afkoelen en dan kun je ze gemakkelijker pellen.
Pel dan ook de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Als je stukken wild gebruikt, dien je deze in kleinere stukken te snijden. Bestrooi deze met peper, zout en bloem.
Als je een slowcooker gebruikt, dien je alles apart aan te bakken en daarna in de slowcooker te doen. Gebruik je een braadpan, dan kun je het beste beginnen met het aanbakken van het vlees.
Bak voor de slowcooker als eerste de spekjes enkele minuten in een grote (braad)pan, voeg dan ook de ui en knoflook toe.
Verplaats deze naar de slowcooker en verhit dan boter in de pan, bak hierin het vlees mooi bruin. Als de pan te klein is, kun je het vlees beter in delen bakken.
Schenk rode wijn in de pan om de aanbaksels los te maken zodat alle smaken mee de slowcooker in gaan. Schenk dan ook de runderbouillon en sinaasappelsap erbij, in de braadpan of slowcooker.
Voeg dan ook de kleine uien, takjes tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen, cranberry's, peper en zout toe. Stel de slowcooker in op lage temperatuur voor ongeveer 4 uur of laat het in de braadpan zachtjes pruttelen.
Verwijder de laurierblaadjes, takjes tijm en jeneverbessen. Breng op smaak met peper, zout en een scheut balsamico azijn. Serveer met aardappelpuree of pastei bakjes, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.