Wild ragout

(9)

Goed vullende winterse wild ragout (stoof) met volle smaken, perfect voor het wild seizoen. Heerlijk om binnen mee op te warmen als het buiten koud is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 4 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2023

Kooktijd 4 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Wild ragout

Ingrediënten


  • 1 kg wild (wij gebruikten wild zwijn en hert)
  • 200 gram spekreepjes
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • ongeveer 100 gram mini uitjes
  • ongeveer 10 jeneverbessen
  • een paar takjes verse tijm
  • 100 ml rode wijn
  • 300 ml runderbouillon
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 laurierblaadjes
  • scheut balsamico azijn (wij gebruikten balsamico met truffel)
  • bloem
  • boter
  • 200 gram verse cranberry's, of gebruik cranberry compote
  • peper en zout naar smaak
  • aardappelpuree of pastei bakjes om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • braadpan of slowcooker
  • grote bakpan (als je een slowcooker gebruikt, dien je alles wel eerst bruin te bakken)
  • houten lepel

Wild ragout Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 4 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wild-ragout


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hier de kleine uitjes ongeveer 30 seconden in, laat ze dan afkoelen en dan kun je ze gemakkelijker pellen.

Pel dan ook de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Als je stukken wild gebruikt, dien je deze in kleinere stukken te snijden. Bestrooi deze met peper, zout en bloem. 

Wild ragout
Wild ragout

Wild ragout afmaken – 4 uur en 30 minuten

Als je een slowcooker gebruikt, dien je alles apart aan te bakken en daarna in de slowcooker te doen. Gebruik je een braadpan, dan kun je het beste beginnen met het aanbakken van het vlees.

Bak voor de slowcooker als eerste de spekjes enkele minuten in een grote (braad)pan, voeg dan ook de ui en knoflook toe.

Verplaats deze naar de slowcooker en verhit dan boter in de pan, bak hierin het vlees mooi bruin. Als de pan te klein is, kun je het vlees beter in delen bakken.

Schenk rode wijn in de pan om de aanbaksels los te maken zodat alle smaken mee de slowcooker in gaan. Schenk dan ook de runderbouillon en sinaasappelsap erbij, in de braadpan of slowcooker. 

Voeg dan ook de kleine uien, takjes tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen, cranberry's, peper en zout toe. Stel de slowcooker in op lage temperatuur voor ongeveer 4 uur of laat het in de braadpan zachtjes pruttelen.

Verwijder de laurierblaadjes, takjes tijm en jeneverbessen. Breng op smaak met peper, zout en een scheut balsamico azijn. Serveer met aardappelpuree of pastei bakjes, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 4 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Wild ragout

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.