Ohmydish.nl


Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Kangoeroe? Ja echt, in Australië eten ze het volop en ik snap wel waarom. Héérlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kangoeroe biefstukken
  • kleine uitjes
  • klont boter
  • olijfolie
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes verse rozemarijn
  • 1 knoflookteen
  • 4 eetlepels appelstroop
  • ongeveer 150 ml Noilly Prat of rode port
  • peper en zout naar smaak
  • krieltjes, spruitjes en stoofperen om erbij te serveren
Kangoeroe biefstuk met stroopsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ovenschaal
  • oven
  • middelgrote pan
  • klein mesje
  • grote bakpan
  • vleestang
  • lepel
  • aluminiumfolie

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kangoeroe-biefstuk-met-stroopsaus


Voorbereiding -- 30 minuten

Haal de biefstuk vooraf uit de koelkast. Als je krieltjes erbij wilt serveren, kun je deze het beste in een ovenschaal doen en besprenkelen met olijfolie, peper, zout en eventueel tijm en/of rozemarijn. Bak de krieltjes dan ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius, of tot ze gaar zijn afhankelijk van de grootte. Maak ook de spruitjes schoon en kook deze beetgaar in kokend water.

Om de kleine uitjes makkelijk te kunnen pellen, kun je deze ongeveer 30 seconden koken en hierna laten afkoelen. Pel ze dan heel gemakkelijk met een klein mesje en snijd ze door de helft. Pel een knoflookteentje en plet deze, het is niet nodig om deze te snijden.

Kangoeroe biefstuk met stroopsaus Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Kangoeroe biefstuk met stroopsaus afmaken -- 10 minuten

Verhit een klontje boter samen met een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak deze dan ongeveer 3 minuten aan elke kant, afhankelijk hoe je deze het liefst gebakken wilt hebben. Voeg ondertussen de uitjes, het geplette knoflookteentje en takjes tijm en rozemarijn toe aan de pan.

Haal het vlees uit de pan en pak deze in met aluminiumfolie. Zo kan de biefstuk rusten zonder dat deze zal afkoelen. Schenk Noilly Prat in de bakpan en roer de stroop erdoor tot een gladde saus is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de knoflook, tijm en rozemarijn.

Serveer de biefstuk eventueel met ovengebakken krieltjes, spruitjes en stoofpeertjes. Maak af met de stroopsaus, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Bosvruchten cheesecake

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!