Een broodje gyros is altijd lekker, maar met zelfgemaakte gyros is dit broodje zelfs nóg lekkerder! Maak ook eens zelf je gyroskruiden en knoflooksaus voor een nog betere pita gyros! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pita-gyros
Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Snijd het varkensvlees in reepjes en meng deze met de gyros kruiden, citroensap en de fijngesneden knoflook. Laat het minimaal een uur marineren, hoe langer hoe smaakvoller het vlees zal worden.
Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Snijd de komkommer en cherry tomaatjes in plakjes en was eventueel de sla. Maak de zelfgemaakte knoflooksaus, of gebruik kant-en-klare saus.
De pita broodjes kun je verwarmen in de oven of broodrooster. Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en bak hierin het gemarineerde vlees mooi goudbruin in enkele minuten.
Snijd de pita's half open en vul deze met sla, komkommer, rode ui en tomaatjes. Verdeel dan ook de gyrosreepjes en knoflooksaus. Eet smakelijk!
Wat is gyros?
Gyros betekent letterlijk vertaald ‘rond’. Gyros komt uit Griekenland en wordt gekruid en daarna aan een verticale spies gegrild. Deze grote spies draait rond, waardoor deze perfect gaar wordt. De Griekse gyros is afgeleid van de Turkse döner kebab.
Wat voor vlees is gyros?
Gyros wordt gemaakt van varkensvlees of kip. Heel soms gebruikt men ook rundvlees of lamsvlees, maar dat komt niet vaak voor.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.