Recepten uit de Marokkaanse keuken

Recepten uit de Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken is veelzijdig met heerlijke kruidige gerechten die vol van smaak zijn. Vlees, vis en vegetarische recepten, voor ieder wat wils. Van koken in een tajine naar de allerlekkerste couscous.

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Harira - Marokkaanse soep uitgekozen. Deze Marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep. Volledig recept bekijken

Harira - Marokkaanse soep
😍 29Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Harira - Marokkaanse soep

1 uur 50 minuten
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Let op: week de gedroogde kikkererwten op voorhand 12 uur lang in ruim koud water. 

Zorg ervoor dat de kikkererwten geweekt zijn in ruim koud water, giet ze dan af en zet opzij. Pel de ui en rasp deze dan, hierdoor zal het een soort uienpulp worden. 

Was de bleekselderij en snijd deze fijn. Verwijder de steeltjes van de peterselie (en eventueel koriander) en hak de kruiden vervolgens fijn. 

Verwijder overtollig vet en spieren en snijd de kipfilets in kleine blokjes, als je runder- of lamsvlees gebruikt zorg er dan ook voor dat deze klein zijn gesneden. 

Verhit een scheut olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak hierin het vlees mooi bruin in enkele minuten. Voeg de kikkererwten, passata, geraspte ui, kaneel, kurkuma en gember toe. 

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.