De lekkerste Limburgse recepten

De lekkerste Limburgse recepten

De heerlijkste recepten en gerechten uit de Limburgse keuken. In Zuid-Limburg kun je altijd heerlijk eten en drinken, breng de keuken van Limburg bij je thuis met behulp van deze makkelijk te volgen recepten.

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze uitgekozen. Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn in het zuur recept. Volledig recept bekijken

Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze
😍 255Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze

15 uur
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Plaats de konijnenbouten in een grote kom. Pel de uien en snijd deze grof. Voeg deze samen met de peperkorrels, laurierblaadjes en kruidnagels toe aan de kom.

Schenk de azijn en het water erbij en zorg dat de bouten volledig bedekt zijn. Laat de bouten de hele nacht (tenminste 12 uur lang) marineren voor het beste resultaat. Na het marineren gaan we de marinade gebruiken als saus, dus gooi deze niet weg! 

Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep deze goed droog met keukenpapier. Verhit boter in de braadpan en bak de bouten mooi bruin aan beide kanten.

Schenk de azijn marinade in de pan en roer de stroop erbij. Laat het zachtjes sudderen voor ongeveer 2,5 tot 3 uur, of tot het vlees letterlijk van het bot afvalt. Haal de bouten uit het vocht en zeef de marinade.

Roer de ontbijtkoek geleidelijk erbij, deze lost makkelijk op als je deze eerst in stukjes breekt. Je zult merken dat de saus hierdoor dikker wordt, voeg zoveel toe tot je de gewenste dikte van de saus hebt bereikt.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.