Keuken: portugees

6 Recepten

Recepten uit de Portugese keuken


Zelf piri piri kruiden maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze Portugese kruidenmix is heerlijk om kip extra smaak te geven. Zelf piri piri kruiden samenstellen is zo gebeurd, piri piri is oorspronkelijk een pittige rode peper soort.


Serradura - zaagselpudding

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Serradura is een ontzettend makkelijk toetje uit Portugal met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk toetje in een glaasje met room, koekjes en chocolade.


Pastéis de nata

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Deze Portugese kleine gebakjes zijn populair, en dat is logisch. Deze pastéis de nata zijn dan ook méga lekker! Krokant bladerdeeg met een zachte en tikje frisse pudding.


Makkelijke sangria

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een super makkelijke sangria met vers fruit, klaar binnen een kwartier en perfect tijdens een warme dag. Serveer 'm koud!


Kip piri piri

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Kip piri piri is kip in een makkelijke marinade en geserveerd met een geweldige saus. Met kipfilet voor een extra makkelijke versie. Oorspronkelijk uit Portugal en klaar binnen een uur.


Empanadas met kip en chorizo

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 5 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Empanadas met kip en chorizo met zelfgemaakt deeg, een geweldige rode uien salsa en een heerlijke vulling met kaas.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere pastéis de nata ? Deze Portugese kleine gebakjes zijn populair, en dat is logisch. Deze pastéis de nata zijn dan ook méga lekker! Krokant bladerdeeg met een zachte en tikje frisse pudding.

Categorie Taart en cake Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Calorieën 147 calorieën p.p.

Pastéis de nata

Ingrediënten


  • 2 rollen bladerdeeg
  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestok of 2 theelepels vanille extract
  • 1 ei
  • 4 eidooiers
  • 200 gram suiker
  • 35 gram bloem
  • snuf zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • boter om in te vetten

Bereiding

(22)
1
Verwarm de melk samen met vanille, als je een stokje gebruikt snijd je deze eerst door de helft en schraap het merg eruit. Voeg de peul en het merg toe aan de melk en verwarm dit op laag vuur.
2
Vet ondertussen de kleine vormpjes, zoals een muffinvorm, in met boter.
3
Meng suiker, bloem en zout in een middelgrote kom. Verwijder eventueel het vanillestokje uit de melk en schenk de warme melk beetje bij beetje bij het suikermengsel. Roer telkens opnieuw glad om klontjes te voorkomen.
4
Voeg één voor één de eidooiers en het ei toe aan het melkmengsel en roer opnieuw direct glad. Zet de vulling opzij en verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.Pastéis de nata

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.