Recepten uit de Portugese keuken

Recepten uit de Portugese keuken

Recepten uit de Portugese keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Pastéis de nata uitgekozen. Deze Portugese kleine gebakjes zijn populair, en dat is logisch. Deze pastéis de nata zijn dan ook méga lekker! Krokant bladerdeeg met een zachte en tikje frisse pudding. Volledig recept bekijken

Pastéis de nata
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pastéis de nata

45 minuten
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Verwarm de melk samen met vanille, als je een stokje gebruikt snijd je deze eerst door de helft en schraap het merg eruit. Voeg de peul en het merg toe aan de melk en verwarm dit op laag vuur.

Vet ondertussen de kleine vormpjes, zoals een muffinvorm, in met boter.

Meng suiker, bloem en zout in een middelgrote kom. Verwijder eventueel het vanillestokje uit de melk en schenk de warme melk beetje bij beetje bij het suikermengsel. Roer telkens opnieuw glad om klontjes te voorkomen.

Voeg één voor één de eidooiers en het ei toe aan het melkmengsel en roer opnieuw direct glad. Zet de vulling opzij en verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Gebruik een ronde uitsteker zoals een koekjes uitsteker of glas om rondjes uit het bladerdeeg te steken. Je hebt ongeveer 20 rondjes nodig voor deze hoeveelheid vulling.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.