Kip is het meest veelzijdige stukje vlees

Kip is het meest veelzijdige stukje vlees

De lekkerste kip recepten vind je hier! Kip is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees waarmee je eindeloos kunt variëren. In dit overzicht zie je recepten met onder andere gebakken, gekookte, gegrilde en gebraden kip.

Wat dacht je van een heerlijke kip goulash, een makkelijke kip in boursin saus of kip shaslick van de barbecue. Maak weer eens een keer een simpele kip kerrie met rijst, of geef het een Italiaanse twist en maak een kip caprese uit de oven. Geen oven? Geen probleem! Roerbak kip met broccoli, witte kool of met sperziebonen. Welk kip recept is jouw favoriet?

Toon filters

Geen resultaten gevonden voor ""

Misschien een tikfoutje? Of probeer naar iets anders te zoeken.

Hoeveel kip per persoon?

Gemiddeld gezien serveer je per persoon ongeveer 125-150 gram kipfilet. Dit is het ongebakken gewicht aangezien kip tijdens het bereiden vocht verliest. Wanneer je kiest voor een kwaliteit (biologisch) stukje vlees dan ben je vaak wat duurder uit, maar de smaak is een stuk beter.

Waarom is kip zo populair?

Kip is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. Dit houdt in dat je er ontzettend veel mee kunt, het is een licht verteerbaar stukje vlees en vrij mager. Kippendijen zijn over het algemeen wat vetter, maar geven wel meer smaak af. Het meest populaire stukje vlees blijft de kipfilet. Maar ook kippenbouten, kippenpoten, kipdijfilet en vleugeltjes zijn erg in trek.

Voor hoeveel personen is een hele kip?

Afhankelijk van hoeveel kilo een hele kip is, kun je over het algemeen stellen dat per kip van ongeveer 1,2 tot 1,4 kilogram met minimaal 4 personen kunt eten. Een gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen hebben meer dan genoeg aan een hele kip van 1 kilogram. Tip: gebruik het kip karkas en stukjes vlees dat over is om een heerlijke kippensoep te maken. Zo verspil je minimaal en kun je met een heel gezin nog een keer eten van dezelfde hele kip!

Is kip gezond voor je?

Afhankelijk welk dieet je volgt is kip in de meeste gevallen een goede toevoeging. Dit is omdat kip in een gezond eetpatroon past, het bevat weinig vet. Kip heeft meer onverzadigd vet dan verzadigd vet aangezien het mager wit vlees is. De kleine hoeveelheid vet dat in kip zit bestaat voor twee derden uit (goed) onverzadigd vet. Er zit ongeveer 2,3 gram vet in een stukje kipfilet van 125 gram.

Voor onder andere je bloedsomloop, hart en bloedvaten is het beter om producten te kiezen met onverzadigd vet. Kippenborst is het meest magere stukje vlees van de kip. Uiteraard heeft ook de bereidingswijze invloed op hoe gezond kip voor je is. Kies daarom voor een bereidingswijze waarvoor je weinig boter of vet nodig hebt. Je kunt kip prima wokken, stomen, stoven, koken of bereiden in de oven of barbecue. Breng de kip op smaak met kruiden en gebruik het liefst geen kant-en-klare sausjes of teveel zout.

Meer informatie over kip kun je vinden op Voedingscentrum.nl.

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Kip tikka masala uitgekozen. Deze kip tikka masala zit boordevol kruiden en is het allerlekkerste door de smaakvolle yoghurt marinade. Een heerlijk Indiaas gerecht met rijst. Volledig recept bekijken

Kip tikka masala
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip tikka masala

1 uur
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel de ui en knoflooktenen, verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en schil de gember wortel. Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember vervolgens zo fijn mogelijk.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes, houd deze apart. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Rooster de mosterdzaadjes in een droge bakpan, plaats een deksel op de pan om ze in de pan te houden. Zodra ze beginnen te schieten, voeg je ook de fijngesneden ui, knoflook, rode peper en gember toe.

Voeg dan ook de garam masala, paprikapoeder, komijnzaad en korianderzaad toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden.

Laat het kruidenmengsel even afkoelen en voeg dan de helft toe aan de kipblokjes. De andere helft van de kruiden bewaar je voor de saus.

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.