Ohmydish.nl


Kip katsu curry

Een kip katsu curry is een gerecht uit Hawaii, met een Japanse twist. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten. Lekker met gekookte witte rijst.

Kip katsu curry
40 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Kip katsu curry

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kipfilets
  • 250 ml zonnebloemolie om mee te frituren
  • 1 uitje in blokjes gesneden
  • 2 grote tenen knoflook
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 laurierblad
  • 300 ml kippenbouillon
  • Honing
  • 2 theelepels zoete sojasaus
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 ei
  • 100 gram fijn broodkruim of panko
  • Lente ui om mee te garneren
Kip katsu curry ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kom
  • Middelgrote bakpan
  • Zeef
  • Staafmixer
  • 2 borden
  • Grote pan
  • Braadpan met dikke bodem

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-katsu-curry


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd het uitje en de twee teentjes knoflook in fijne stukjes. Tik het eitje open in een kommetje en meng met een vork. Snijd de 2 kipfilets in 4 stukken van ongeveer een centimeter dik.

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking. 

Kip katsu curry
Kip katsu curry

De kip katsu curry afmaken -- 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan op middel-hoog vuur. Fruit de knoflook en het uitje zacht. Voeg 2 eetlepels bloem en 2 theelepels currypoeder toe. Roer en bak een minuut lang mee.

Giet langzaamaan het kippenbouillon toe, voeg dan een kneepje honing, zoete sojasaus, het laurierblaadje en een theelepel garam masala toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager, laat 15 tot 20 minuten lang rustig koken.

Roer zo nu en dan om te voorkomen dat er een vel ontstaat bovenop de saus. Je kunt ervoor kiezen om de currysaus door een zeef te halen om een gladde saus over te houden.

Voeg bloem toe aan een diep bord en broodkruimels aan het andere bord. Breng de kipfilets op smaak met peper en zout.

Bedek de kipfilets eerst in bloem, dan in het eimengsel en als laatste de broodkruimels. Verhit zonnebloemolie in een braadpan met dikke bodem en bak de kipfilets goudbruin.

Serveer de kip katsu curry met de gekookte witte rijst, garneer met lente ui en/of een schijfje citroen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Italiaanse lasagne
Volgend recept →
Romige champignonsoep

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.