Heerlijk recept voor arepas, oftewel broodjes uit Venezuela. Kleine broodjes gemaakt van maismeel en gevuld met kip. Makkelijk, goedkoop en snel!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Wij gebruikten deze voorgekookte witte maïs bloem van P.A.N. Deze is te koop bij de toko.
Begin met het maken van de vulling. Kook de kipfilet in water voor ongeveer 15 minuten. Zodra de kip volledig gaar is, kun je deze het beste volledig laten afkoelen.
Ondertussen kun je de rest van de ingrediënten gaan snijden en het deeg voor de arepas maken. Snijd de pepers fijn, je kunt kiezen of je eerst de zaadlijsten verwijderd of niet.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze fijn. Pel de rode ui en knoflookteen en snijd deze vervolgens ook fijn. Hak de peterselie en koriander fijn.
Meng het lauwwarme water met zout tot het zout is opgelost.
Meng er dan, beetje bij beetje, het maïsmeel bij. Voeg niet teveel tegelijk toe om klontjes te voorkomen. Het deeg is klaar zodra het zacht, maar wel stevig is zonder scheuren.
Zet opzij voor enkele minuten en kneed er dan 2 eetlepels olie bij.
Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en vorm er balletjes van met je handen. Druk de balletjes plat tot een rond en plat deeg.
Trek de kipfilet uit elkaar met een vork en meng de kleine stukjes met de gesneden peper, paprika, ui, knoflook, peterselie en koriander.
Meng er dan 2 eetlepels mayonaise doorheen en breng de vulling op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een grote bakpan.
Plaats de arepas in de pan en bak ze 4 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Je kunt ze nog enkele minuten in de oven plaatsen als de broodjes toch te dik waren en dus niet volledig gaar worden zonder te donker te kleuren.
Snijd elke arepas door de helft en vul met de kip, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.