Heerlijke en simpele kip omwikkeld met spek Geserveerd met verse pasta en een antiboise. Recept voor 2 personen, klaar in 2 uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-02-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 2 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak tagliatelle van het pastadeeg of gebruik kant-en-klare verse pasta. Pak de pastamachine en klem deze op het werkblad.
Vul de middelgrote pan met water en breng aan de kook. Vul een kom met ijskoud water en zet aan de kant. Snijd het sjalotje en 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd een handvol zwarte olijven in ringen. Haal het vel van de 3 rode tomaten, dit heet ook wel "plisseren".
Snijd een kleine "x" aan de onderkant van elke tomaat met behulp van een koksmes. Snijd enkel in het vel, niet in het tomatenvlees. Dip elke tomaat 10 seconden lang in het kokende water en leg ze daarna direct in de kom met ijswater om het kookproces te stoppen.
Snijd de zaadlijsten uit de tomaten en snijd brunoise (in blokjes). Verwarm 50 ml olijfolie in een grote bakpan op laag vuur. Fruit de fijngesneden sjalotjes 2 minuten aan. Voeg dan de zwarte olijven toe en bak 5 minuten mee.
Voeg als laatste de tomaten brunoise toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets. Pak elke kipfilet in met het ontbijtspek, gebruik ongeveer 5 plakken ontbijtspek per kipfilet. Leg de kipfilets op een bakplaat met bakpapier erop.
Bak de met spek omwikkelde kipfilets in 12 tot 15 minuten gaar, afhankelijk van de oven en de dikte van de kipfilets. Je kunt de kipfilets ook nog eerst vullen met een beetje kruidenkaas, maar dit is niet noodzakelijk want de antiboise heeft al veel smaak. Kook de pasta in een pan met kokend water voor 2 tot 3 minuten.
Aangezien er gebruik gemaakt wordt van verse pasta hoef je niet zo lang te wachten. Serveer de kip omwikkeld met spek op de huisgemaakte pasta en schep er wat van de antiboise (saus) overheen.
Lekker met bijvoorbeeld een glas rode wijn, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.