Heerlijk geurende kipshoarma (kipshawarma) gemaakt van kippendijen met pitabroodjes, rode ui, groene paprika en een lekkere knoflooksaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng alle kruiden om een heerlijk kruidenmengsel te maken. Snijd de kippendijen in kleinere stukjes en marineer tenminste 4 uur lang in het kruidenmengsel.
Je kunt ondertussen eventueel zelf pitabroodjes maken, of gebruik kant-en-klare broodjes.
Maak een makkelijke knoflooksaus door de teentjes knoflook fijn te snijden en te vermengen met de yoghurt en mayonaise. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout.
Bereid de garnering voor, snijd de rode ui en groene paprika in stukjes. Was de sla en snijd in kleinere stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Voeg dan de gemarineerde stukjes kip toe en bak deze mooi goudbruin. Controleer of ze volledig gaar zijn.
Snijd de pita broodjes open en vul deze met sla, rode ui, groene paprika, knoflooksaus en gebakken stukjes kip. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.