Heerlijk geurende kipshoarma (kipshawarma) gemaakt van kippendijen met pitabroodjes, rode ui, groene paprika en een lekkere knoflooksaus. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kipshoarma-met-pitabrood
Meng alle kruiden om een heerlijk kruidenmengsel te maken. Snijd de kippendijen in kleinere stukjes en marineer tenminste 4 uur lang in het kruidenmengsel.
Je kunt ondertussen eventueel zelf pitabroodjes maken, of gebruik kant-en-klare broodjes.
Maak een makkelijke knoflooksaus door de teentjes knoflook fijn te snijden en te vermengen met de yoghurt en mayonaise. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout.
Bereid de garnering voor, snijd de rode ui en groene paprika in stukjes. Was de sla en snijd in kleinere stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Voeg dan de gemarineerde stukjes kip toe en bak deze mooi goudbruin. Controleer of ze volledig gaar zijn.
Snijd de pita broodjes open en vul deze met sla, rode ui, groene paprika, knoflooksaus en gebakken stukjes kip. Geniet ervan!
Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!