Zelf naanbrood maken
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf naanbrood maken vegetarisch

Zelf naanbrood maken voor bij alle soorten curry is ontzettend lekker. Het brood ruikt geweldig, is heerlijk zacht en smaakvol. Maak naanbrood in de pan of oven.

25 minuten
8 personen
Zelf naanbrood maken ingrediënten
Recept zelf naanbrood maken

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-04-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Meng 120 ml lauwwarm water samen met 5 gram gist en een eetlepel suiker. Meng goed en wacht tot het mengsel gaat schuimen, dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren.

Voeg bloem en zout toe aan de kom van je mixer, of op je werkblad als je met de hand gaat kneden. 

Schenk het gistmengsel voorzichtig bij de bloem terwijl de mixer draait op middelhoge snelheid. Voeg dan ook de melk en yoghurt toe en blijf mixen tot een glad deeg is ontstaan. 

Vorm een deegbal en dek af met een warme ietwat vochtige theedoek. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot het verdubbeld is.

Zelf naanbrood maken
Zelf naanbrood maken

Naanbrood afmaken – 10 minuten

Verdeel het deeg in 8 delen en kneed elke deegbal nog een keer kort door en rol met de deegroller tot een plat broodje. Niet te dun, maar ook niet te dik. 

Verhit de pan tot deze erg heet is, je kunt hier het beste een gietijzeren pan voor gebruiken.. Verdeel een beetje olie met de kwast op beide kanten van de broodjes.

Bak de broodjes aan beide kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten. 

Besmeer ze direct met een beetje roomboter als ze nog warm zijn. Serveer naan bij elk soort curry, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik naanbrood ook meer smaak geven?

Je kunt bijvoorbeeld knoflook, komijn, sesamzaadjes of koriander toevoegen aan het deeg voor extra smaak.

Kan ik naanbrood ook in de oven bakken?

Het is ook mogelijk om het brood te bakken in de oven. Verdeel dan ook olie aan beide kanten met de kwast.

Bak de broodjes in ongeveer 5 minuten in een oven van 230 graden Celsius. Bak ze niet te lang, de binnenkant moet nog een beetje zacht zijn.

Kan ik naanbrood invriezen?

Je kunt naanbrood prima invriezen. Als het ontdooid is besprenkel je het lichtjes met water en bak je het kort in de oven. Het zal je verbazen hoe smaakvol het zal zijn, alsof je ze weer vers gebakken hebt.

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
242.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.75 g
3.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.64 g
2.18 g
Eiwitten
6.95 g
Vezels
1.51 g
Natrium
159.97 mg
Mineralen
Ijzer
0.54 mg
Calcium
35.31 mg
Magnesium
14.38 mg
Kalium
14.38 mg
Fosfor
74.78 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.71 mg
Jodium
0.78 µg
Selenium
0.16 µg
Vitamines
Vitamine C
0.26 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.18 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
37.39 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf naanbrood maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.