Ohmydish.nl


Zelf naanbrood maken

Zelf naanbrood maken voor bij alle soorten curry is ontzettend lekker. Het brood ruikt geweldig, maak het in de grill pan of oven.

25 minuten 10 personen Bijgerechten
Zelf naanbrood maken

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 900 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 300 ml warm water
  • 1 ei
  • 4 eetlepels zonnebloem of plantaardige olie
  • optioneel: knoflook, komijn, sesamzaadjes of koriander om toe te voegen voor extra smaak
Zelf naanbrood maken ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer met deeghaak of kneed met de hand
  • kleine kom
  • garde
  • grill pan
  • keukenkwast
  • deegroller

Bereiden


25 minuten 10 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-naanbrood-maken


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Voeg bloem, bakpoeder, suiker en zout toe aan de kom van je mixer, of op je werkblad als je met de hand gaat kneden. Klop het ei met warm water tot het een glad mengsel is.

Schenk het mengsel voorzichtig bij de bloem terwijl de mixer draait op middelhoge snelheid. Blijf mixen tot een glad en soort van zwaar deeg is ontstaan. Vorm een deegbal en dek af met een warme ietwat vochtige theedoek.

Laat het deeg ongeveer een half uur rusten. Druppel een beetje olie op je werkblad en maak het deeg een beetje plat met je handen.

Kneed het deeg totdat de olie is opgenomen en het deeg elastisch wordt. Verdeel het deeg in 10 balletjes. Dek deze nogmaals af met de theedoek en laat ze dit keer iets langer rusten, ongeveer een uur. 

Zelf naanbrood maken
Zelf naanbrood maken

Naanbrood bakken of grillen -- 10 minuten

Kneed elke deegbal nog een keer kort door en rol met de deegroller tot een plat broodje. Niet te dun, maar ook niet te dik. Verhit de grill pan tot erg heet. Verdeel een beetje olie met de kwast op beide kanten van de broodjes.

Grill de broodjes aan beide kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten. Het is ook mogelijk om het brood te bakken in de oven. Verdeel dan ook olie aan beide kanten met de kwast.

Bak de broodjes in ongeveer 5 minuten in een oven van 230 graden Celsius. Bak ze niet te lang, de binnenkant moet nog een beetje zacht zijn.

Serveer naan bij elk soort curry, of bijvoorbeeld bij ons recept van Indiase dhal. Je kunt het naanbrood ook invriezen.

Als het ontdooid is besprenkel je het lichtjes met water en bak je het kort in de oven. Het zal je verbazen hoe smaakvol het zal zijn, alsof je ze weer vers gebakken hebt. Geniet ervan!

Aangeraden producten (4)


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Vegetarische springrolls

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.