Zelf naanbrood maken voor bij alle soorten curry is ontzettend lekker. Het brood ruikt geweldig, maak het in de grill pan of oven.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-naanbrood-maken
Druppel een beetje olie op je werkblad en maak het deeg een beetje plat met je handen. Kneed het deeg totdat de olie is opgenomen en het deeg elastisch wordt. Verdeel het deeg in 10 balletjes. Dek deze nogmaals af met de theedoek en laat ze dit keer iets langer rusten, ongeveer een uur.
Zelf naanbrood maken
Verhit de grill pan tot erg heet. Verdeel een beetje olie met de kwast op beide kanten van de broodjes. Grill de broodjes aan beide kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten.
Het is ook mogelijk om het brood te bakken in de oven. Verdeel dan ook olie aan beide kanten met de kwast en bak de broodjes in ongeveer 5 minuten in een oven van 230 graden. Bak ze niet te lang, de binnenkant moet nog een beetje zacht zijn.
Serveer naan bij elk soort curry, of bijvoorbeeld bij ons recept van Indiase dhal. Je kunt het naanbrood ook invriezen. Als het ontdooid is besprenkel je het lichtjes met water en bak je het kort in de oven. Het zal je verbazen hoe smaakvol het zal zijn, alsof je ze weer vers gebakken hebt. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.