Traditioneel eet je Surinaamse roti met je handen, geweldig toch? Deel met familie en vrienden en geniet er volop samen van. Recept voor 6 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surinaamse-roti
Voeg 500 gram bloem toe aan een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg baksoda, bakpoeder, zonnebloemolie en lauwwarm water toe. Meng het goed met je handen, het zal heel erg plakkerig worden!
Kneed dit ongeveer 5 tot 10 minuten en voeg steeds een beetje van de resterende bloem toe. Blijf kneden tot een soepel en elastisch deeg. Dek de kom af met huishoudfolie of een schone theedoek en laat het een half uur rusten op een warme plek.
Als het deeg genoeg gerezen is, vorm je 15 tot 20 deegballetjes. Maak ze ongeveer even groot als een groot ei. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en maak het deeg plat met de deegroller. Herhaal deze stap voor alle deegballetjes. Verwarm de roti of grote bakpan op hoog vuur en bak de roti. Besmeer de bovenkant lichtjes met een beetje olie en draai ze dan om. Besmeer weer met een dun laagje en draai om, herhaal dit tot de roti vellen aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
Surinaamse roti
Voeg de kipfilet toe samen met wat peper en zout. Roer de kipstukjes af en toe om aanbranden te voorkomen. Zodra de kip mooi bruin is rondom voeg je 200 ml water toe en 1 blokje groentebouillon. Plaats een deksel op de pan en laat de kip gaar koken in het vocht. De kip zal na ongeveer een half uur klaar zijn, afhankelijk van de grootte van de stukken. Let op dat er genoeg vocht in de pan blijft, voeg anders nog een beetje water toe. Maak ondertussen de aardappels.
Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat de aardappels gaar koken. Zodra de aardappels gaar zijn voeg je 400 gram kousenband toe. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen 6 eieren tot ze hard gekookt zijn en laat ze dan gelijk schrikken in koud water. Pel de eieren en kleur ze mooi gelig door ze eventjes in de garam masala saus rond te draaien.
Traditioneel wordt roti met de handen gegeten, dus pak een stuk roti en wat van de kip, aardappels en kousenband en geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.