Thema: kip uit de slowcooker

5 Recepten

 


Surinaamse kippendijen uit de slowcooker

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (82)

Deze Surinaamse kippendijen uit de slowcooker zijn heerlijk mals, kruidig en licht pittig. De gemarineerde kip kan ook in een braadpan gemaakt worden.


Kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Deze kippendijen met tomatensaus uit de slowcooker zijn extra lekker door het toevoegen van sojasaus, gember en een beetje pit. Serveer met rijst.


Kippenpoten uit de slowcooker

Kooktijd 4 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (151)

Deze kippenpoten uit de slowcooker zijn zo mals dat de kip van het bot valt. Heerlijk met ketjap, limoen, kaneel en meer.


Hete kip uit de slowcooker

Kooktijd 4 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze hete kip uit de slowcooker kan natuurlijk ook gemaakt worden in een braadpan. Malse kip die van het bot valt, zó lekker! Serveer met geurige rijst.


Pittige kipfilet uit de slowcooker

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (63)

Met dit recept voor een pittige kipfilet uit de slowcooker hoef je geen uren in de keuken te staan. Een lekker recept voor 4 kipfilets uit de slowcooker.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere surinaamse kippendijen uit de slowcooker ? Deze Surinaamse kippendijen uit de slowcooker zijn heerlijk mals, kruidig en licht pittig. De gemarineerde kip kan ook in een braadpan gemaakt worden.

Ingrediënten


  • 8 kippendijen
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 grote tomaat
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 1 eetlepel chinees vijfkruidenpoeder
  • optioneel: zonnebloem of andere neutrale olie
  • zout naar smaak

Bereiding

(82)
1
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp of snijd deze fijn. Meng de ui, knoflook en gember samen met ketjap, chinees vijfkruidenpoeder, laos en sambal. 
2
Meng dit met de kippendijen, dek dit af en marineer de kip minstens een uur. Het lekkerste is om deze een nacht te laten marineren zodat de smaken goed ingetrokken zijn, maar dit is niet perse noodzakelijk.
3
Snijd de madame jeanette peper door de helft en verwijder eventueel de zaadlijsten. Surinaamse kippendijen uit de slowcooker
4
Was de tomaat, verwijder de harde kern en snijd in grove stukken. Als je een braadpan gebruikt, verhit je eerst een scheut olie in de braadpan en bak hierin de gemarineerde kip mooi goud-bruin. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.