Ohmydish.nl


Krokante parmezaanse kip

Heel simpel recept voor krokante parmezaanse kip. Klaar in maar 20 minuten, recept voor 4 personen. Lekker met aardappelen en een salade.

Krokante parmezaanse kip
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Krokante parmezaanse kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kipfilets
  • Bloem
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram paneermeel of panko (Japans broodkruim)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Boter om mee te bakken
Krokante parmezaanse kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote bakpan
  • 3 diepe borden

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krokante-parmezaanse-kip


Voorbereiding -- 10 minuten

Snijd de teentjes knoflook in fijne stukjes. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets. Breng de kipfilets op smaak met peper en zout.

Voeg bloem toe aan een diep bord, 3 eieren aan een andere en ongeveer 50 gram geraspte Parmezaanse kaas en paneermeel aan het laatste bord. Haal de kipfilet door de bloem, daarna door het ei en als laatste het kaas-paneermeel mengsel. Herhaal deze stap voor de resterende kipfilets en zorg dat ze volledig bedekt zijn.

Krokante parmezaanse kip Krokante parmezaanse kip

De krokante Parmezaanse kip bakken -- 10 minuten

Voeg een klont boter toe aan een grote bakpan. Bak de kipfilets goudbruin en krokant aan beide kanten. Bak dan de fijngesneden knoflook nog even mee tot de kip gaar is.

Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Pompoensoep met chorizo

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.