Krokante parmezaanse kip

(50)

Heel simpel recept voor krokante parmezaanse kip. Klaar in maar 20 minuten, recept voor 4 personen. Lekker met aardappelen en een salade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Krokante parmezaanse kip

Ingrediënten


  • 4 kipfilets
  • Bloem
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram paneermeel of panko (Japans broodkruim)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Boter om mee te bakken

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote bakpan
  • 3 diepe borden

Krokante parmezaanse kip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krokante-parmezaanse-kip


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de teentjes knoflook in fijne stukjes. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets. Breng de kipfilets op smaak met peper en zout.

Voeg bloem toe aan een diep bord, 3 eieren aan een andere en ongeveer 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas en paneermeel aan het laatste bord.

Haal de kipfilet door de bloem, daarna door het ei en als laatste het kaas-paneermeel mengsel. Herhaal deze stap voor de resterende kipfilets en zorg dat ze volledig bedekt zijn. 

Krokante parmezaanse kip
Krokante parmezaanse kip

De krokante Parmezaanse kip bakken – 10 minuten

Voeg een klont boter toe aan een grote bakpan. Bak de kipfilets goudbruin en krokant aan beide kanten. Bak dan de fijngesneden knoflook nog even mee tot de kip gaar is. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
50 stemmen

0 reacties op Krokante parmezaanse kip

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.