Zin in een hartige soep? Maak dan deze Maleisische noedelsoep met kip, ook wel bekend als Soto Ayam. Een vullende soep, boordevol kruiden.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maleisische-noedelsoep-met-kip
Maak de kipfilets schoon en snijd deze in lange repen. Plaats de kipreepjes in de hersluitbare zak en voeg de kruidenpasta toe. Plaats dit ten minste 10 minuten in de koelkast. Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 9 minuten. Snijd ondertussen de bosuitjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode en groene pepers en snijd deze in fijne ringetjes.
Maleisische noedelsoep met kip
Schenk er dan 3 liter kippenbouillon bij en laat het ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen water aan de kook in de waterkoker en schenk dit over de mihoen. Laat de mihoen enkele minuten wellen en spoel dan koud om plakken te voorkomen, giet ze dan af.
Haal de kipreepjes uit de bouillon en laat deze een beetje afkoelen. Verwijder dan alle kruiden uit de kippenbouillon en schep eventueel vet van de oppervlakte weg. Zodra de kip is afgekoeld kun je deze in stukken trekken met een vork.
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.