Ohmydish.nl


Maleisische noedelsoep met kip

Zin in een hartige soep? Maak dan deze Maleisische noedelsoep met kip, ook wel bekend als Soto Ayam. Een vullende soep, boordevol kruiden.

Maleisische noedelsoep met kip
1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Maleisische noedelsoep met kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kipfilets
  • 2 gekookte en in plakken gesneden aardappels
  • 2 limoenen
  • 100 gram rijst vermicelli (mihoen)
  • 3 liter kippenbouillon
  • 3 eieren
  • 2 rode pepers
  • 2 groene pepers
  • zonnebloemolie
  • 4 bosuien
  • 3 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 steranijs
  • 2 gekneusde citroengras stengels
  • 8 kruidnagels
  • stukje geraspte gemberwortel
  • 8 knoflooktenen
  • 2 theelepels witte peperkorrels
  • 3 theelepels gemalen koriander / ketoembar
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • peper en zout naar smaak
Maleisische noedelsoep met kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • blender of een vijzel en stamper
  • hersluitbare zakken
  • grote pan
  • kleine pan

Bereiden


1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/maleisische-noedelsoep-met-kip


Voorbereiding -- 20 minuten

Maak een gladde pasta, hiervoor kun je een vijzel of blender gebruiken. Voeg hier de gember, knoflooktenen, peperkorrels, koriander, komijn en kurkuma aan toe.

Maak de kipfilets schoon en snijd deze in lange repen. Plaats de kipreepjes in de hersluitbare zak en voeg de kruidenpasta toe. Plaats dit ten minste 10 minuten in de koelkast. Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 9 minuten. Snijd ondertussen de bosuitjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode en groene pepers en snijd deze in fijne ringetjes.

Maleisische noedelsoep met kip Maleisische noedelsoep met kip

De Maleisische kippenbouillon maken -- 40 minuten

Pel de uien en snijd deze fijn. Snijd de citroengras stengels kleiner zodat ze in de pan passen. Verwarm een beetje zonnebloemolie in de grote pan en fruit hierin de uien, kaneelstokjes, kruidnagels, steranijs, laurierblaadjes en citroengras. Bak dit net zolang tot de uien bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de gemarineerde kipreepjes toe en bak dit nog 10 minuten langer op middelhoog vuur en draai de kip regelmatig.

Schenk er dan 3 liter kippenbouillon bij en laat het ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen water aan de kook in de waterkoker en schenk dit over de mihoen. Laat de mihoen enkele minuten wellen en spoel dan koud om plakken te voorkomen, giet ze dan af.

Haal de kipreepjes uit de bouillon en laat deze een beetje afkoelen. Verwijder dan alle kruiden uit de kippenbouillon en schep eventueel vet van de oppervlakte weg. Zodra de kip is afgekoeld kun je deze in stukken trekken met een vork.

Maleisische noedelsoep met kip afmaken -- 10 minuten

Plaats de mihoen in diepe borden of kommen. Schep er enkele lepels hete bouillon over en voeg de stukjes kip, plakjes gekookte aardappels, limoen partjes en hardgekookte ei partjes toe. Maak de soep af met bosui, groene en rode pepers. Je kunt er ook nog verse koriander en fijngesneden sjalot of krokante uitjes aan toevoegen als je wilt. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Krieltjessalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.