Zin in een hartige soep? Maak dan deze Maleisische noedelsoep met kip, ook wel bekend als Soto Ayam. Een vullende soep, boordevol kruiden.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-01-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Maak een gladde pasta, hiervoor kun je een vijzel of blender gebruiken. Voeg hier de gember, knoflooktenen, peperkorrels, koriander, komijn en kurkuma aan toe.
Maak de kipfilets schoon en snijd deze in lange repen. Plaats de kipreepjes in de hersluitbare zak en voeg de kruidenpasta toe. Plaats dit ten minste 10 minuten in de koelkast.
Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 9 minuten. Snijd ondertussen de bosuitjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode en groene pepers en snijd deze in fijne ringetjes.
Pel de uien en snijd deze fijn. Snijd de citroengras stengels kleiner zodat ze in de pan passen. Verwarm een beetje zonnebloemolie in de grote pan en fruit hierin de uien, kaneelstokjes, kruidnagels, steranijs, laurierblaadjes en citroengras.
Bak dit net zolang tot de uien bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de gemarineerde kipreepjes toe en bak dit nog 10 minuten langer op middelhoog vuur en draai de kip regelmatig.
Schenk er dan 3 liter kippenbouillon bij en laat het ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen water aan de kook in de waterkoker en schenk dit over de mihoen.
Laat de mihoen enkele minuten wellen en spoel dan koud om plakken te voorkomen, giet ze dan af. Haal de kipreepjes uit de bouillon en laat deze een beetje afkoelen.
Verwijder dan alle kruiden uit de kippenbouillon en schep eventueel vet van de oppervlakte weg. Zodra de kip is afgekoeld kun je deze in stukken trekken met een vork.
Plaats de mihoen in diepe borden of kommen. Schep er enkele lepels hete bouillon over en voeg de stukjes kip, plakjes gekookte aardappels, limoen partjes en hardgekookte ei partjes toe.
Maak de soep af met bosui, groene en rode pepers. Je kunt er ook nog verse koriander en fijngesneden sjalot of krokante uitjes aan toevoegen als je wilt. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.