Makkelijk en heerlijk recept om een hele geroosterde kip met knoflook en lavendel te maken. Recept voor 4 personen, klaar in anderhalf uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Smelt boter in een kleine sauspan samen met de tijmblaadjes. Voeg de gesneden knoflook en een handje gedroogde lavendel toe aan het botermengsel, roer goed door elkaar.
Plaats de hele kip in de ovenschaal en giet het lavendel-boter mengsel eroverheen.
Bak de hele kip ongeveer 1 uur en 15 minuten lang in de voorverwarmde oven. Controleer of de kip gaar is door de temperatuur te meten. De kerntemperatuur van de hele kip moet tenminste 71 graden Celsius zijn.
Bak de kip langer als dit nog niet het geval is. Schep er elke 25 minuten de boter overheen. De exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de kip en de oven.
Bak de kip in ieder geval goed gaar, haal de hele geroosterde kip met knoflook en lavendel uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.