Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel

Makkelijk en heerlijk recept om een hele geroosterde kip met knoflook en lavendel te maken. Recept voor 4 personen, klaar in anderhalf uur.

1 uur 25 minuten
4 personen
Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel ingrediënten
Recept hele geroosterde kip met knoflook en lavendel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
75 minuten
Totale tijd
1 uur 25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Smelt boter in een kleine sauspan samen met de tijmblaadjes. Voeg de gesneden knoflook en een handje gedroogde lavendel toe aan het botermengsel, roer goed door elkaar. 

Plaats de hele kip in de ovenschaal en giet het lavendel-boter mengsel eroverheen. 

Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel
Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel

De hele geroosterde kip met knoflook en lavendel bakken – 1 uur 15 minuten

Bak de hele kip ongeveer 1 uur en 15 minuten lang in de voorverwarmde oven. Controleer of de kip gaar is door de temperatuur te meten. De kerntemperatuur van de hele kip moet tenminste 71 graden Celsius zijn. 

Bak de kip langer als dit nog niet het geval is. Schep er elke 25 minuten de boter overheen. De exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de kip en de oven. 

Bak de kip in ieder geval goed gaar, haal de hele geroosterde kip met knoflook en lavendel uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
740.1 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.4 g
0.28 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
55.59 g
24.41 g
Eiwitten
58.75 g
Vezels
0.87 g
Natrium
551.23 mg
Mineralen
Ijzer
2.76 mg
Calcium
58.24 mg
Magnesium
66.86 mg
Kalium
66.86 mg
Fosfor
497.3 mg
Koper
0.49 mg
Zink
4.33 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
39.03 µg
Vitamines
Vitamine C
6.3 mg
Vitamine D
4.58 mg
Vitamine A
5.69 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
1.24 mg
Vitamine B12
0.6 µg
Foliumzuur
30.54 µg
Vitamine E
0.98 mg
Vitamine K
7.37 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.