Ohmydish.nl


Kip kerrie met rijst

Kip kerrie met rijst is een klassieker die binnen een half uur op tafel staat. Makkelijk, smaakvol en snel klaar. Perfect voor een doordeweekse drukke dag.

Kip kerrie met rijst
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kip kerrie met rijst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kippendijen (of gebruik kipfilets)
  • 4 eetlepels soja saus
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels kerrie
  • 40 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml volle melk
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 400 gram rijst
  • ongeveer 200 gram (diepvries) erwtjes
  • optioneel: kroepoek om erbij te serveren
  • optioneel: verse peterselie ter garnering
Kip kerrie met rijst ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • houten lepel
  • garde
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • middelgrote bakpan

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-kerrie-met-rijst


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de rijst, de exacte tijd is afhankelijk van het type rijst dat je gebruikt. Kook de erwtjes in de laatste 5 minuten mee met de rijst.

Verwijder ondertussen eventueel vet en spieren van de kippendijen en snijd deze in blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Kip kerrie met rijst Kip kerrie met rijst

Kip kerrie met rijst afmaken -- 15 minuten

Verhit 40 gram roomboter in een kleine sauspan en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook enkele minuten, bak de kerrie dan ook nog kort mee. Voeg 50 gram bloem in één keer toe en laat het zachtjes garen in enkele minuten. Schenk de melk in delen erbij en roer telkens met een garde tot de saus glad is. Breng de kerriesaus op smaak met peper en zout.

Verhit een beetje olie of boter in de middelgrote bakpan en bak de kipstukjes gaar in enkele minuten. Voeg de sojasaus toe aan de kipstukjes en giet de rijst en erwtjes af met behulp van het vergiet. Serveer de rijst en erwtjes met de kipstukjes, kerriesaus en eventueel kroepoek. Garneer eventueel met verse peterselie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Confit de canard

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.