Ohmydish.nl


Kokos kip curry

Je merkt direct wanneer iemand deze kokos kip curry aan het koken is, door de hoeveelheid kruiden vul je je huis met heerlijke geuren!

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kokos kip curry

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Olijfolie
  • 3 kipfilets
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • Handvol broccoliroosjes
  • 3 wortelen
  • 1 rode peper
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel garam masala
  • Snufje cayennepeper
  • Aantal korianderblaadjes
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 kaneelstokje
  • 2 blikken kokosmelk (800 ml)
  • 250 ml kippenbouillon
  • Handvol peultjes
  • Citroensap
  • Zout en peper naar smaak
Kokos kip curry ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Braadpan of andere grote pan met dikke bodem
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Dunschiller

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokos-kip-curry


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in reepjes. Pel de ui en knoflook en en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in fijne blokjes. Schil de wortelen en snijd in fijne plakjes. Bereid kippenbouillon voor, gebruik kant en klare bouillon of maak een kippenbouillon met bouillonblokjes. Snijd het rode pepertje fijn, voor een mildere versie kun je de zaadlijsten eerst verwijderen.

Kokos kip curry Kokos kip curry

De kokos kip curry afmaken -- 30 minuten

Verhit de grote pan op middel-hoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de ui en knoflook aan. Bak de kipreepjes een aantal minuten mee, of tot deze lichtbruin zijn geworden. Voeg dan de wortelen toe en laat een aantal minuten garen. Voeg broccoliroosjes, gember, een snufje zout en peper toe en meng alles goed door. Bak alles tot het redelijk zacht is geworden.

Voeg nu de garam masala, cayennepeper, kurkuma en kaneel toe en bak nog kort mee. Voeg dan ook koriander, kippenbouillon, kokosmelk en een extra snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur lager. Laat de kokos kip curry een minuut of 15 zachtjes koken. Voeg dan de in blokjes gesneden tomaten en peultjes toe. Voeg een kneepje citroensap toe om het gerecht wat frisser te maken.

Vergeet niet het kaneelstokje uit de kokos kip curry te halen voordat je deze opdient. Deze kokos kip curry is heerlijk met witte rijst.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Flammkuchen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.