Je merkt direct wanneer iemand deze kokos kip curry aan het koken is, door de hoeveelheid kruiden vul je je huis met heerlijke geuren!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokos-kip-curry
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in reepjes. Pel de ui en knoflook en en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in fijne blokjes. Schil de wortelen en snijd in fijne plakjes.
Bereid kippenbouillon voor, gebruik kant en klare bouillon of maak een kippenbouillon met bouillonblokjes. Snijd het rode pepertje fijn, voor een mildere versie kun je de zaadlijsten eerst verwijderen.
Verhit de grote pan op middel-hoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de ui en knoflook aan. Bak de kipreepjes een aantal minuten mee, of tot deze lichtbruin zijn geworden.
Voeg dan de wortelen toe en laat een aantal minuten garen. Voeg broccoliroosjes, gember, een snufje zout en peper toe en meng alles goed door. Bak alles tot het redelijk zacht is geworden.
Voeg nu de garam masala, cayennepeper, kurkuma en kaneel toe en bak nog kort mee. Voeg dan ook koriander, kippenbouillon, kokosmelk en een extra snufje zout toe.
Meng alles goed door elkaar en zet het vuur lager. Laat de kokos kip curry een minuut of 15 zachtjes koken. Voeg dan de in blokjes gesneden tomaten en peultjes toe.
Voeg een kneepje citroensap toe om het gerecht wat frisser te maken. Vergeet niet het kaneelstokje uit de kokos kip curry te halen voordat je deze opdient.
Deze kokos kip curry is heerlijk met gekookte witte rijst. Eet smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.