Een makkelijke maaltijd boordevol groenten en een super simpele saus, ofwel een heerlijke roerbak met kip en broccoli.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-08-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen. Snijd de rode ui in halve dunne ringen en snijd de knoflook fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in grove stukken. Verdeel de broccoli in roosjes, niet al te groot. Snijd de snijbonen in stukken.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Laat de maïs uitlekken.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en bak hier de cashewnoten in tot ze mooi goudbruin zijn. Verplaats de cashews naar een kleine kom en zet opzij.
Verhit de olijfolie opnieuw en bak hierin de blokjes kip enkele minuten. Bak dan de rode ui en knoflook enkele minuten mee.
Voeg de broccoli, snijbonen en paprika toe en bak nog enkele minuten langer. Roer na ongeveer 10 minuten de maïs erdoor samen met de chilisaus.
Breng op smaak met peper en zout en roer de cashewnoten erdoor. Serveer bijvoorbeeld met rijst, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.