Deze wok met kip en witte kool is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Extra lekker met pinda's en te serveren met rijst of noedels.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wok-met-kip-en-witte-kool
Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool en snijd een kwart van de kool in vrij grove stukken. Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd deze eventueel een keer door de helft.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Meng room samen met de rode curry pasta en een scheutje sojasaus.
Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de noedels of rijst gaar in het water en giet deze vervolgens af. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort noedels die je gebruikt.
Verhit de wok op hoog vuur en wacht tot deze begint te roken. Voeg een scheut zonnebloemolie toe en bak de stukjes kip enkele minuten. Voeg dan ook de wortel, kool en sperziebonen toe en bak deze nog enkele minuten langer.
Voeg de rode ui, knoflook en pinda's toe en bak nog enkele minuten langer. Schenk er dan het roommengsel bij en roer goed door met een schuimspaan. Breng op smaak met eventueel een extra scheut sojasaus.
Serveer de kip en groenten met noedels of rijst. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-04-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-09-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.