Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Kip goulash

Een heerlijke kip goulash met paprika, tomaten en champignons. Boordevol groenten en kruiden, een snellere versie dan de klassieker die lang moet sudderen.

Kip goulash
1 uur 15 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Kip goulash

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg kipfilet
  • roomboter om in te bakken
  • 3 paprika's (kleur naar keuze)
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 3 laurierblaadjes
  • paar takjes verse tijm
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 3 knoflooktenen
  • 50 ml balsamico azijn
  • 400 ml water
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
Kip goulash
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 15 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-goulash


Voorbereiding -- 30 minuten

Tip: Je kunt in plaats van kipfilet ook kippendijen gebruiken.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's, pel de uien en snijd de paprika's en uien in blokjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, afhankelijk hoe pittig je de goulash wil, en snijd de rode peper fijn.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in niet al te grote stukken. Breng de kip stukjes op smaak met peper en zout en bedek met een dun laagje bloem. Verhit boter in een braadpan en bak de helft van de kip tot het bruin is aan alle kanten. Herhaal dit voor het resterende vlees.

Als je pan groot genoeg is, kun je alles in een keer bakken. Voeg de uien, paprika en champignons toe en bak nog enkele minuten op hoog vuur tot deze bruin zijn. Voeg paprikapoeder, knoflook, rode peper, venkel- en komijnzaad toe en bak nog kort mee op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ongeveer 2 minuten. 

Kip goulash
Zelf kip goulash maken

Kip goulash afmaken -- 45 minuten

Voeg balsamico azijn, water, laurierblaadjes, tijm, tomaten uit blik toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout. Plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag, laat de goulash zachtjes sudderen.

Controleer na ongeveer een half uur of de goulash klaar is, de kip is dan mals en de saus is genoeg ingedikt. Als de saus nog te dun is, kun je deze nog even koken zonder deksel.

Serveer de kip goulash met bijvoorbeeld rijst, gekookte aardappels of aardappelpuree. Smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Mini pizza hapjes
Volgend recept →
Gnocchi met salieboter

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!