Kip goulash
😍 479Geweldig
😋 10Lekker
😲 2Verrassend
😕 17Matig

Kip goulash

Een heerlijke Hongaarse kip goulash met paprika, tomaten en champignons. Boordevol groenten en kruiden, een snellere versie dan de klassieker die lang moet sudderen.

1 uur 15 minuten
6 personen

Kip goulash is een super lekkere variant op de standaard Hongaarse goulash dat gemaakt wordt met rundvlees. Dit lekkere stoofpotje is favoriet bij velen in de koudere wintermaanden. Extra lekker met vastkokende aardappeltjes, rijst of eventueel zelfs pasta.

De zachte stukjes kip in combinatie met kruiden zoals tijm, venkelzaad, komijnzaad en paprikapoeder laten je watertanden. Door de langzame en zachte bereiding in een grote braadpan zullen de smaken heerlijk in het vlees trekken. Je kunt de kip goulash als lekkere doordeweekse maaltijd serveren. Met dit makkelijk te volgen recept zet je zelf de allerlekkerste goulash op tafel, en zal deze snel een favoriet worden, tot zelfs misschien ook wel buiten de wintermaanden!

Tip: Je kunt in plaats van kipfilet ook kippendijen gebruiken. Dit is iets vetter vlees en zal deze goulash nog lekkerder laten smaken.

Kip goulash ingrediënten

Recept kip goulash

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-06-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 22-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's, pel de uien en snijd de paprika's en uien in blokjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, afhankelijk hoe pittig je de goulash wil, en snijd de rode peper fijn.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in niet al te grote stukken. Breng de kip stukjes op smaak met peper en zout en bedek met een dun laagje bloem. 

Verhit boter in een braadpan en bak de helft van de kip tot het bruin is aan alle kanten. Herhaal dit voor het resterende vlees.

Als je pan groot genoeg is, kun je alles in een keer bakken. Voeg de uien, paprika en champignons toe en bak nog enkele minuten op hoog vuur tot deze bruin zijn.

Voeg paprikapoeder, knoflook, rode peper, venkel- en komijnzaad toe en bak nog kort mee op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ongeveer 2 minuten. 

Kip goulash
Zelf kip goulash maken

De kip goulash afmaken – 45 minuten

Voeg balsamico azijn, water, laurierblaadjes, tijm, tomaten uit blik toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout. Plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag, laat de goulash zachtjes sudderen.

Controleer na ongeveer een half uur of de goulash klaar is, de kip is dan mals en de saus is genoeg ingedikt. Als de saus nog te dun is, kun je deze nog even koken zonder deksel.

Serveer de kip goulash met bijvoorbeeld rijst, gekookte aardappels of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is lekker om bij een kip goulash te serveren?

Aangezien de kip goulash een vrij vullend gerecht is, is het beter om een licht bijgerecht in de vorm van een salade erbij te serveren. Maar ook knoflookbrood of wat geroosterd stokbrood is er erg lekker bij. Handig ook om de restjes saus op te vegen! Of serveer deze kip goulash juist met bijvoorbeeld aardappelpuree met bieslook voor een extra vullende maaltijd.

Mijn kip goulash is te waterig, wat kan ik daar aan doen?

Los een eetlepel of 2 maïzena op in wat lauw-warm water. Voeg deze toe aan de kip goulash en roer goed door om de goulash wat aan te dikken.

Kan ik de kip ook vervangen met een vegetarisch alternatief?

Voeg in plaats van kip, wortel en vastkokende aardappelen toe. Breng het gerecht naar eigen inzicht op smaak met meer kruiden en eventueel wat meer peper en zout.

Wat vind je van dit recept?

508 waarderingen
😍
479
Geweldig
😋
10
Lekker
😲
2
Verrassend
😕
17
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
408.91 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.29 g
9.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.01 g
4.03 g
Eiwitten
55.67 g
Vezels
6.52 g
Natrium
364.88 mg
Mineralen
Ijzer
5.09 mg
Calcium
118.02 mg
Magnesium
102.67 mg
Kalium
102.67 mg
Fosfor
704.29 mg
Koper
0.51 mg
Zink
2.33 mg
Jodium
0.4 µg
Selenium
0.14 µg
Vitamines
Vitamine C
141.1 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
2.51 mg
Vitamine B1
0.28 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
1.49 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
68.69 µg
Vitamine E
0.73 mg
Vitamine K
7.94 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
20 reacties op "Kip goulash"
Florina zegt op 15-06-2020
Wat een heerlijk stoofpotje! Ik heb inderdaad kippendijen gebruikt. Die zijn net iets smaakvoller door het beetje vet dat eraan zit. Erbij pandanrijst, met ook net iets meer smaak dan witte rijst. Ach ja, smaken verschillen nietwaar? Maar de subtiele, kruidige smaken van dit recept zijn perfect. Bedankt voor de inspiratie weer!
Ohmydish zegt op 15-06-2020
Dankjewel! Wij gebruiken ook altijd pandanrijst, want veel smaakvoller inderdaad! Fijne avond, veel liefs
Hannie zegt op 06-02-2021
Gisteren de goulash gemaakt. Lekker 😋 Gegeten met Aardappelpuree, die had ik nog. Ook lekker erbij hoor
Ohmydish zegt op 06-02-2021
Hoi Hannie, bedankt voor je leuke bericht. Met aardappelpuree klinkt als een heerlijke combinatie, fijn dat het gesmaakt heeft. Fijne dag! Liefs, Véronique
Frans Vereijken zegt op 09-07-2021
Ik heb dit gerecht al een keer volgens recept gemaakt, heel lekker! Maar ik zou nu in de zomer verse tomaten willen gebruiken. Moet ik dan ook uitgaan van 400 gram aan verse tomaten?
Ohmydish zegt op 09-07-2021
Dankje Frans! Het hangt van de soort tomaten af die je gaat gebruiken, maar ik zou dan inderdaad alsnog 400 gram aanhouden. Als de tomaten ontzettend sappig zijn zal er natuurlijk iets meer vocht vrijkomen, maar dan kun je de goulash net even iets langer laten inkoken (of evt binden met maizena). Veel liefs, Véronique
Lea zegt op 25-09-2021
Het was heerlijk, ik heb er een pot witten bonen in tomatensaus bij gedaan, wat het zachter maakte,en was lekker vullend en zonder aardappel.
Ohmydish zegt op 25-09-2021
Hoi Lea, bedankt voor je bericht en wat fijn om te horen dat het gesmaakt heeft! Zo heb je er een soort chili con carne van gemaakt, klinkt ook erg lekker! Fijn weekend, liefs Véronique
Coba zegt op 19-10-2021
Dit ga ik binnenkort maken,,,,heerlijk die stoofpotjes,
Ohmydish zegt op 20-10-2021
Bedankt voor je leuke bericht Coba, laat het smaken! Fijne dag, liefs Véronique
Yvonne zegt op 11-01-2024
kan je ook kippendij gebruiken en het in de slowcooker kunnen maken?
Ohmydish zegt op 11-01-2024

Hallo Yvonne,

Je kunt voor deze kip goulash zowel kipdijfilets als kippendijen (met bot) gebruiken. Mocht je de kip goulash in de slowcooker gaan maken, dan zou ik kippendijen met bot gebruiken. Kipfilets worden in de slowcooker al snel te droog, dus dan zijn kippendijen sowieso een perfecte keuze!
In de slowcooker zou ik minder water toevoegen, aangezien hier het vocht niet zal verdampen en in de braadpan wel. Ik denk dat de helft water meer dan genoeg zal zijn.

Veel liefs, Véronique

Elleke zegt op 30-01-2024
Ik vond de smaak erg waterig met een pittig tintje. Heb 2 bouillonblokjes, bruine suiker, ketjap en djahé aan het geheel toegevoegd. Heerlijk.
Ohmydish zegt op 30-01-2024

Goed om te horen dat je er een net iets ander gerecht van hebt kunnen maken zodat het toch naar je smaak was. Fijne avond, liefs Véronique

Mark Vos zegt op 02-03-2024
Kun je dit gerecht ook in de slow cooker maken? zo ja, hoe ga ik dan te werk?
Ohmydish zegt op 02-03-2024

Hallo Mark, je kunt kip goulash ook in de slowcooker maken. Ik zou de kipfilets dan vervangen door kippendijen, aangezien kipfilets sneller droog worden in de slowcooker. In een slowcooker zal het vocht niet verdampen, dus ik zou de hoeveelheid vocht verminderen met de helft. Je kunt dan alle ingrediënten met elkaar mengen zonder het eerst aan te bakken en deze dan minimaal 6 uur in de slowcooker rustig laten garen. Laat het smaken! Veel liefs, Véronique

Denise zegt op 01-09-2024
Precies gemaakt volgens recept maar vond het erg flauw en weinig smaak aan zitten. Heb niks verkeerd gedaan maar had verwacht dat het lekker pittig en kruiderig zou zijn, maar helaas. Het ruikt wel heerlijk kruiderig maar daar smaakt het helaas niet naar.
Véronique zegt op 02-09-2024
Hallo Denise, Bedankt voor je bericht. Wat jammer om te horen dat deze goulash anders is dan je had verwacht. Een goulash is doorgaans niet pittig, dus daar heb je helemaal gelijk in dat het geen pittig gerecht is. Met de volle eetlepels venkelzaad, komijn, paprikapoeder en daarnaast nog verse tijm en laurier is het een heerlijk kruidige saus. Maar ook dit kan uiteraard verschillen met de verwachting die je vooraf hebt. Smaken verschillen en dat is maar goed ook toch! Veel liefs, Véronique
Ger Vermeulen zegt op 03-10-2024
Heerlijk gerecht. Heel het gezin happy. Het recept is al wat ouder maar gisteren ontdekt en vandaag gegeten. Geweldig!
Véronique zegt op 03-10-2024
Dankjewel voor je leuke bericht Ger! Fijne avond, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.