Kip goulash

(434)

Een heerlijke Hongaarse kip goulash met paprika, tomaten en champignons. Boordevol groenten en kruiden, een snellere versie dan de klassieker die lang moet sudderen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-06-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-01-2024

Kip goulash is een super lekkere variant op de standaard Hongaarse goulash dat gemaakt wordt met rundvlees. Dit lekkere stoofpotje is favoriet bij velen in de koudere wintermaanden. Extra lekker met vastkokende aardappeltjes, rijst of eventueel zelfs pasta.

De zachte stukjes kip in combinatie met kruiden zoals tijm, venkelzaad, komijnzaad en paprikapoeder laten je watertanden. Door de langzame en zachte bereiding in een grote braadpan zullen de smaken heerlijk in het vlees trekken. Je kunt de kip goulash als lekkere doordeweekse maaltijd serveren. Met dit makkelijk te volgen recept zet je zelf de allerlekkerste goulash op tafel, en zal deze snel een favoriet worden, tot zelfs misschien ook wel buiten de wintermaanden!

Tip: Je kunt in plaats van kipfilet ook kippendijen gebruiken. Dit is iets vetter vlees en zal deze goulash nog lekkerder laten smaken.

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 523 calorieën p.p.
Kip goulash

Ingrediënten


  • 1 kg kipfilet
  • roomboter om in te bakken
  • 3 paprika's (kleur naar keuze)
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 3 laurierblaadjes
  • paar takjes verse tijm
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 3 knoflooktenen
  • 50 ml balsamico azijn
  • 400 ml water
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel
  • houten lepel

Kip goulash Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 523 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-goulash


Voorbereiding – 30 minuten

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's, pel de uien en snijd de paprika's en uien in blokjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, afhankelijk hoe pittig je de goulash wil, en snijd de rode peper fijn.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in niet al te grote stukken. Breng de kip stukjes op smaak met peper en zout en bedek met een dun laagje bloem. 

Verhit boter in een braadpan en bak de helft van de kip tot het bruin is aan alle kanten. Herhaal dit voor het resterende vlees.

Als je pan groot genoeg is, kun je alles in een keer bakken. Voeg de uien, paprika en champignons toe en bak nog enkele minuten op hoog vuur tot deze bruin zijn.

Voeg paprikapoeder, knoflook, rode peper, venkel- en komijnzaad toe en bak nog kort mee op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ongeveer 2 minuten. 

Kip goulash
Zelf kip goulash maken

De kip goulash afmaken – 45 minuten

Voeg balsamico azijn, water, laurierblaadjes, tijm, tomaten uit blik toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout. Plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag, laat de goulash zachtjes sudderen.

Controleer na ongeveer een half uur of de goulash klaar is, de kip is dan mals en de saus is genoeg ingedikt. Als de saus nog te dun is, kun je deze nog even koken zonder deksel.

Serveer de kip goulash met bijvoorbeeld rijst, gekookte aardappels of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-06-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-01-2024


Waardeer dit recept!
434 stemmen

Kip goulash: Veel gestelde vragen

Wat is lekker om bij een kip goulash te serveren?

Aangezien de kip goulash een vrij vullend gerecht is, is het beter om een licht bijgerecht in de vorm van een salade erbij te serveren. Maar ook knoflookbrood of wat geroosterd stokbrood is er erg lekker bij. Handig ook om de restjes saus op te vegen! Of serveer deze kip goulash juist met bijvoorbeeld aardappelpuree met bieslook voor een extra vullende maaltijd.

Mijn kip goulash is te waterig, wat kan ik daar aan doen?

Los een eetlepel of 2 maïzena op in wat lauw-warm water. Voeg deze toe aan de kip goulash en roer goed door om de goulash wat aan te dikken.

Kan ik de kip ook vervangen met een vegetarisch alternatief?

Voeg in plaats van kip, wortel en vastkokende aardappelen toe. Breng het gerecht naar eigen inzicht op smaak met meer kruiden en eventueel wat meer peper en zout.

16 reacties op Kip goulash

Florina plaatste op 15-06-2020 om 21:07:15
Wat een heerlijk stoofpotje! Ik heb inderdaad kippendijen gebruikt. Die zijn net iets smaakvoller door het beetje vet dat eraan zit. Erbij pandanrijst, met ook net iets meer smaak dan witte rijst. Ach ja, smaken verschillen nietwaar? Maar de subtiele, kruidige smaken van dit recept zijn perfect. Bedankt voor de inspiratie weer!
Ohmydish plaatste op 15-06-2020 om 21:10:54
Dankjewel! Wij gebruiken ook altijd pandanrijst, want veel smaakvoller inderdaad! Fijne avond, veel liefs
Hannie plaatste op 06-02-2021 om 08:34:31

Gisteren de goulash gemaakt. Lekker 😋 Gegeten met Aardappelpuree, die had ik nog. Ook lekker erbij hoor

Ohmydish plaatste op 06-02-2021 om 11:36:46
Hoi Hannie, bedankt voor je leuke bericht. Met aardappelpuree klinkt als een heerlijke combinatie, fijn dat het gesmaakt heeft. Fijne dag! Liefs, Véronique
Frans Vereijken plaatste op 09-07-2021 om 07:38:44
Ik heb dit gerecht al een keer volgens recept gemaakt, heel lekker! Maar ik zou nu in de zomer verse tomaten willen gebruiken. Moet ik dan ook uitgaan van 400 gram aan verse tomaten?
Ohmydish plaatste op 09-07-2021 om 08:34:14
Dankje Frans! Het hangt van de soort tomaten af die je gaat gebruiken, maar ik zou dan inderdaad alsnog 400 gram aanhouden. Als de tomaten ontzettend sappig zijn zal er natuurlijk iets meer vocht vrijkomen, maar dan kun je de goulash net even iets langer laten inkoken (of evt binden met maizena). Veel liefs, Véronique
Lea plaatste op 25-09-2021 om 10:43:45
Het was heerlijk, ik heb er een pot witten bonen in tomatensaus bij gedaan, wat het zachter maakte,en was lekker vullend en zonder aardappel.
Ohmydish plaatste op 25-09-2021 om 12:06:08
Hoi Lea, bedankt voor je bericht en wat fijn om te horen dat het gesmaakt heeft! Zo heb je er een soort chili con carne van gemaakt, klinkt ook erg lekker! Fijn weekend, liefs Véronique
Coba plaatste op 19-10-2021 om 17:59:11
Dit ga ik binnenkort maken,,,,heerlijk die stoofpotjes,
Ohmydish plaatste op 20-10-2021 om 10:14:41
Bedankt voor je leuke bericht Coba, laat het smaken! Fijne dag, liefs Véronique
Yvonne plaatste op 11-01-2024 om 16:35:03
kan je ook kippendij gebruiken en het in de slowcooker kunnen maken?
Ohmydish plaatste op 11-01-2024 om 17:19:41

Hallo Yvonne,

Je kunt voor deze kip goulash zowel kipdijfilets als kippendijen (met bot) gebruiken. Mocht je de kip goulash in de slowcooker gaan maken, dan zou ik kippendijen met bot gebruiken. Kipfilets worden in de slowcooker al snel te droog, dus dan zijn kippendijen sowieso een perfecte keuze!
In de slowcooker zou ik minder water toevoegen, aangezien hier het vocht niet zal verdampen en in de braadpan wel. Ik denk dat de helft water meer dan genoeg zal zijn.

Veel liefs, Véronique

Elleke plaatste op 30-01-2024 om 19:16:12
Ik vond de smaak erg waterig met een pittig tintje. Heb 2 bouillonblokjes, bruine suiker, ketjap en djahé aan het geheel toegevoegd. Heerlijk.
Ohmydish plaatste op 30-01-2024 om 20:27:31

Goed om te horen dat je er een net iets ander gerecht van hebt kunnen maken zodat het toch naar je smaak was. Fijne avond, liefs Véronique

Mark Vos plaatste op 02-03-2024 om 11:07:20
Kun je dit gerecht ook in de slow cooker maken? zo ja, hoe ga ik dan te werk?
Ohmydish plaatste op 02-03-2024 om 15:05:14

Hallo Mark, je kunt kip goulash ook in de slowcooker maken. Ik zou de kipfilets dan vervangen door kippendijen, aangezien kipfilets sneller droog worden in de slowcooker. In een slowcooker zal het vocht niet verdampen, dus ik zou de hoeveelheid vocht verminderen met de helft. Je kunt dan alle ingrediënten met elkaar mengen zonder het eerst aan te bakken en deze dan minimaal 6 uur in de slowcooker rustig laten garen. Laat het smaken! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.