Een heerlijke Hongaarse kip goulash met paprika, tomaten en champignons. Boordevol groenten en kruiden, een snellere versie dan de klassieker die lang moet sudderen.
Kip goulash is een super lekkere variant op de standaard Hongaarse goulash dat gemaakt wordt met rundvlees. Dit lekkere stoofpotje is favoriet bij velen in de koudere wintermaanden. Extra lekker met vastkokende aardappeltjes, rijst of eventueel zelfs pasta.
De zachte stukjes kip in combinatie met kruiden zoals tijm, venkelzaad, komijnzaad en paprikapoeder laten je watertanden. Door de langzame en zachte bereiding in een grote braadpan zullen de smaken heerlijk in het vlees trekken. Je kunt de kip goulash als lekkere doordeweekse maaltijd serveren. Met dit makkelijk te volgen recept zet je zelf de allerlekkerste goulash op tafel, en zal deze snel een favoriet worden, tot zelfs misschien ook wel buiten de wintermaanden!
Tip: Je kunt in plaats van kipfilet ook kippendijen gebruiken. Dit is iets vetter vlees en zal deze goulash nog lekkerder laten smaken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-06-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-11-2024
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's, pel de uien en snijd de paprika's en uien in blokjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, afhankelijk hoe pittig je de goulash wil, en snijd de rode peper fijn.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in niet al te grote stukken. Breng de kip stukjes op smaak met peper en zout en bedek met een dun laagje bloem.
Verhit boter in een braadpan en bak de helft van de kip tot het bruin is aan alle kanten. Herhaal dit voor het resterende vlees.
Als je pan groot genoeg is, kun je alles in een keer bakken. Voeg de uien, paprika en champignons toe en bak nog enkele minuten op hoog vuur tot deze bruin zijn.
Voeg paprikapoeder, knoflook, rode peper, venkel- en komijnzaad toe en bak nog kort mee op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ongeveer 2 minuten.
Voeg balsamico azijn, water, laurierblaadjes, tijm, tomaten uit blik toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout. Plaats de deksel op de pan en zet het vuur laag, laat de goulash zachtjes sudderen.
Controleer na ongeveer een half uur of de goulash klaar is, de kip is dan mals en de saus is genoeg ingedikt. Als de saus nog te dun is, kun je deze nog even koken zonder deksel.
Serveer de kip goulash met bijvoorbeeld rijst, gekookte aardappels of aardappelpuree. Eet smakelijk!
Wat is lekker om bij een kip goulash te serveren?
Aangezien de kip goulash een vrij vullend gerecht is, is het beter om een licht bijgerecht in de vorm van een salade erbij te serveren. Maar ook knoflookbrood of wat geroosterd stokbrood is er erg lekker bij. Handig ook om de restjes saus op te vegen! Of serveer deze kip goulash juist met bijvoorbeeld aardappelpuree met bieslook voor een extra vullende maaltijd.
Mijn kip goulash is te waterig, wat kan ik daar aan doen?
Los een eetlepel of 2 maïzena op in wat lauw-warm water. Voeg deze toe aan de kip goulash en roer goed door om de goulash wat aan te dikken.
Kan ik de kip ook vervangen met een vegetarisch alternatief?
Voeg in plaats van kip, wortel en vastkokende aardappelen toe. Breng het gerecht naar eigen inzicht op smaak met meer kruiden en eventueel wat meer peper en zout.
Per 1 persoonsportie:
Hallo Yvonne,
Je kunt voor deze kip goulash zowel kipdijfilets als kippendijen (met bot) gebruiken. Mocht je de kip goulash in de slowcooker gaan maken, dan zou ik kippendijen met bot gebruiken. Kipfilets worden in de slowcooker al snel te droog, dus dan zijn kippendijen sowieso een perfecte keuze!
In de slowcooker zou ik minder water toevoegen, aangezien hier het vocht niet zal verdampen en in de braadpan wel. Ik denk dat de helft water meer dan genoeg zal zijn.
Veel liefs, Véronique
Goed om te horen dat je er een net iets ander gerecht van hebt kunnen maken zodat het toch naar je smaak was. Fijne avond, liefs Véronique
Hallo Mark, je kunt kip goulash ook in de slowcooker maken. Ik zou de kipfilets dan vervangen door kippendijen, aangezien kipfilets sneller droog worden in de slowcooker. In een slowcooker zal het vocht niet verdampen, dus ik zou de hoeveelheid vocht verminderen met de helft. Je kunt dan alle ingrediënten met elkaar mengen zonder het eerst aan te bakken en deze dan minimaal 6 uur in de slowcooker rustig laten garen. Laat het smaken! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.