Zonder al teveel ingrediënten kun je een heerlijke maaltijdsalade op tafel zetten. Kipsalade met oven geroosterde aubergine is klaar in een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de aubergine in plakken, dan in reepjes. Schenk er dan wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Maak een pakketje van aluminiumfolie en doe de aubergine reepjes erin.
Snijd de kipfilets in reepjes en schenk er wat olijfolie overheen, breng ook de kip op smaak met peper en zout. Snijd de tomaatjes in partjes. Snijd de verse muntblaadjes en knoflook fijn en vermeng met de Griekse yoghurt.
Bak de aubergine pakketjes 20 minuten lang in de oven op 180 graden Celsius. Verhit een grillpan en bak de kipreepjes aan beide kanten goudbruin.
Vermeng de salade met wat druivenpitolie. Serveer in een diep bord, met een lekker glas witte wijn erbij. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.