Kip met geitenkaas en mangochutney
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip met geitenkaas en mangochutney

Deze lekkere zoet-zure kip met geitenkaas en mangochutney is een waar feest om op je bord te krijgen. Klaar in minder dan een half uur.

25 minuten
2 personen
Recept kip met geitenkaas en mangochutney
Kip met geitenkaas en mangochutney ingrediënten

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd de pepers fijn. Verhit 100 ml witte wijnazijn in de kleine sauspan en laat 5 minuten lang inkoken. 

Voeg dan de blokjes mango en rode peper toe. Voeg ongeveer 1 theelepel geraspte verse gember toe aan de kleine sauspan.

Breng op smaak met zout, zet dan het vuur lager en laat 5 minuten lang pruttelen. Laat de mangochutney tot kamertemperatuur afkoelen. 

Kip met geitenkaas, naanbrood en mangochutney
Kip met geitenkaas, naanbrood en mangochutney

De kip met geitenkaas, naanbrood en mangochutney afmaken – 10 minuten

Snijd de kipfilet in 2 tot 3 even dikke stukken, afhankelijk van de grootte van de kipfilet. Wrijf in met olijfolie. Verhit de grilpan op hoog vuur en voeg de stukken kip toe.

Grill de stukken kip tot deze gaar zijn en snijd elk stuk dan in dunne plakjes. Verwarm de naanbroden in de oven. Besmeer 1 kant van een naanbrood met geitenkaas en verdeel er een handje rucola overheen.

Voeg dan de stukjes kip toe. Maak het broodje af door er de heerlijke mangochutney over te verdelen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Kip met geitenkaas en mangochutney"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.