Kip met geitenkaas en mangochutney

(7)

Deze lekkere zoet-zure kip met geitenkaas en mangochutney is een waar feest om op je bord te krijgen. Klaar in minder dan een half uur. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Kip met geitenkaas en mangochutney

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram geitenkaas
  • 1 rijpe mango
  • 1 kipfilet
  • Handvol rucola
  • Olijfolie
  • 2 naanbroden
  • 100 ml witte wijnazijn
  • Zeezout
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 2 rode pepertjes
Kip met geitenkaas en mangochutney Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kleine sauspan
  • Grilpan
  • Klein mesje of lepel om de verse gember mee schoon te maken

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-met-geitenkaas-en-mangochutney


Voorbereiding – 15 minuten

Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd de pepers fijn. Verhit 100 ml witte wijnazijn in de kleine sauspan en laat 5 minuten lang inkoken. 

Voeg dan de blokjes mango en rode peper toe. Voeg ongeveer 1 theelepel geraspte verse gember toe aan de kleine sauspan.

Breng op smaak met zout, zet dan het vuur lager en laat 5 minuten lang pruttelen. Laat de mangochutney tot kamertemperatuur afkoelen. 

Kip met geitenkaas, naanbrood en mangochutney
Kip met geitenkaas, naanbrood en mangochutney

De kip met geitenkaas, naanbrood en mangochutney afmaken – 10 minuten

Snijd de kipfilet in 2 tot 3 even dikke stukken, afhankelijk van de grootte van de kipfilet. Wrijf in met olijfolie. Verhit de grilpan op hoog vuur en voeg de stukken kip toe.

Grill de stukken kip tot deze gaar zijn en snijd elk stuk dan in dunne plakjes. Verwarm de naanbroden in de oven. Besmeer 1 kant van een naanbrood met geitenkaas en verdeel er een handje rucola overheen.

Voeg dan de stukjes kip toe. Maak het broodje af door er de heerlijke mangochutney over te verdelen. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.