Deze lekkere zoet-zure kip met geitenkaas en mangochutney is een waar feest om op je bord te krijgen. Klaar in minder dan een half uur. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-met-geitenkaas-en-mangochutney
Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd de pepers fijn. Verhit 100 ml witte wijnazijn in de kleine sauspan en laat 5 minuten lang inkoken.
Voeg dan de blokjes mango en rode peper toe. Voeg ongeveer 1 theelepel geraspte verse gember toe aan de kleine sauspan.
Breng op smaak met zout, zet dan het vuur lager en laat 5 minuten lang pruttelen. Laat de mangochutney tot kamertemperatuur afkoelen.
Snijd de kipfilet in 2 tot 3 even dikke stukken, afhankelijk van de grootte van de kipfilet. Wrijf in met olijfolie. Verhit de grilpan op hoog vuur en voeg de stukken kip toe.
Grill de stukken kip tot deze gaar zijn en snijd elk stuk dan in dunne plakjes. Verwarm de naanbroden in de oven. Besmeer 1 kant van een naanbrood met geitenkaas en verdeel er een handje rucola overheen.
Voeg dan de stukjes kip toe. Maak het broodje af door er de heerlijke mangochutney over te verdelen. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.