Kip met geitenkaas en mangochutney
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip met geitenkaas en mangochutney

Deze lekkere zoet-zure kip met geitenkaas en mangochutney is een waar feest om op je bord te krijgen. Klaar in minder dan een half uur.

25 minuten
2 personen
Kip met geitenkaas en mangochutney ingrediënten
Recept kip met geitenkaas en mangochutney

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 27-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd de pepers fijn. Verhit 100 ml witte wijnazijn in de kleine sauspan en laat 5 minuten lang inkoken. 

Voeg dan de blokjes mango en rode peper toe. Voeg ongeveer 1 theelepel geraspte verse gember toe aan de kleine sauspan.

Breng op smaak met zout, zet dan het vuur lager en laat 5 minuten lang pruttelen. Laat de mangochutney tot kamertemperatuur afkoelen. 

Kip met geitenkaas, naanbrood en mangochutney
Kip met geitenkaas, naanbrood en mangochutney

De kip met geitenkaas, naanbrood en mangochutney afmaken – 10 minuten

Snijd de kipfilet in 2 tot 3 even dikke stukken, afhankelijk van de grootte van de kipfilet. Wrijf in met olijfolie. Verhit de grilpan op hoog vuur en voeg de stukken kip toe.

Grill de stukken kip tot deze gaar zijn en snijd elk stuk dan in dunne plakjes. Verwarm de naanbroden in de oven. Besmeer 1 kant van een naanbrood met geitenkaas en verdeel er een handje rucola overheen.

Voeg dan de stukjes kip toe. Maak het broodje af door er de heerlijke mangochutney over te verdelen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
595.83 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
59.36 g
20.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.69 g
10.27 g
Eiwitten
39.35 g
Vezels
4.6 g
Natrium
1895.3 mg
Mineralen
Ijzer
3.3 mg
Calcium
213.05 mg
Magnesium
100.1 mg
Kalium
100.1 mg
Fosfor
556.05 mg
Koper
0.36 mg
Zink
1.94 mg
Jodium
0 µg
Selenium
7.5 µg
Vitamines
Vitamine C
62.3 mg
Vitamine D
0.38 mg
Vitamine A
0.58 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.7 mg
Vitamine B6
1.19 mg
Vitamine B12
0.41 µg
Foliumzuur
83.25 µg
Vitamine E
1.5 mg
Vitamine K
0.75 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip met geitenkaas en mangochutney"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.