Kip caprese uit de oven
😍 52Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip caprese uit de oven

Deze kip caprese uit de oven is makkelijk te maken, weinig moeite voor groot resultaat! Een zomerse kipfilet met de lekkerste tomaat, mozzarella en verse basilicum.

40 minuten
4 personen
Kip caprese uit de oven ingrediënten

Recept kip caprese uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en het harde gedeelte en verdeel de tomaten in dunne halve plakjes. Verdeel de mozzarella ook in halve dunne plakjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kip caprese afmaken – 30 minuten

Snijd de kipfilets ongeveer 6 x tot de helft in, snijd deze niet volledig door. Als de kipfilets kleiner zijn kun je beter minder inkepingen maken.

Bestrooi de kipfilets met peper, zout en Provençaalse kruiden. Verdeel een klein beetje pesto in elke inkeping. Plaats dan in elke inkeping een klein plakje tomaat en mozzarella.

Kip caprese voorbereid
Kip caprese voorbereid

Verdeel een beetje fijn geraspte Parmezaanse kaas over de gevulde kipfilets en bak de kip caprese mooi goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de kipfilets.

Kip caprese uit de oven
Kip caprese uit de oven

Als de tomaten erg sappig zijn, zal er onderin de ovenschaal een laag vocht zijn ontstaan. Dit is niet erg, schep de kipfilets uit de ovenschaal en serveer met een beetje goede olijfolie en verse basilicum. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is lekker om kip Caprese te serveren?

Bij kip Caprese kun je bijvoorbeeld aardappels uit de oven en een simpele salade of gekookte broccoli eten. Ook erg lekker met pasta of rijst.

Kan ik kip Caprese ook in de airfryer maken?

Je kunt de kip Caprese ook in de airfryer maken. De bereidingswijze is dan hetzelfde als in de oven. De bereidingstijd zal waarschijnlijk korter zijn, aangezien het verwarmingselement dichter bij de ovenschaal zit dan in een reguliere oven.

Wat vind je van dit recept?

52 waarderingen
😍
52
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
494.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.03 g
3.22 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.68 g
11.4 g
Eiwitten
64.12 g
Vezels
2.94 g
Natrium
735.08 mg
Mineralen
Ijzer
2.62 mg
Calcium
450.3 mg
Magnesium
85.18 mg
Kalium
85.18 mg
Fosfor
821.59 mg
Koper
0.34 mg
Zink
3.69 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.55 µg
Vitamines
Vitamine C
23.65 mg
Vitamine D
0.28 mg
Vitamine A
63.8 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.41 mg
Vitamine B6
1.23 mg
Vitamine B12
1.64 µg
Foliumzuur
29.41 µg
Vitamine E
1.71 mg
Vitamine K
34.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Kip caprese uit de oven"
Jopie zegt op 29-09-2021
Hoi, Ik zie dat jij pesto uit een potje gebruikt. Omdat ik tot nu toe geen lekkere kant en klare pesto heb kunnen vinden, maak ik het altijd zelf. Heb jij een aanrader voor zo'n potje voor als ik geen tijd of zin heb 😉. Groetjes, Jopie
Ohmydish zegt op 29-09-2021
Hoi Jopie, ja dat klopt ik maak het af en toe zelf en af en toe uit een potje. Ik weet niet welke merken je al hebt geprobeerd, maar ik gebruik o.a. die wat op de foto te zien is, van Barilla (alla Genovese). Ik woon in Frankrijk, dus ik weet niet zeker in welke Nederlandse supermarkt deze te koop is. Volgens Google bij de Jumbo, maar ik gok ook vast wel bij AH. Fijne dag, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.