Deze kip caprese uit de oven is makkelijk te maken, weinig moeite voor groot resultaat! Een zomerse kipfilet met de lekkerste tomaat, mozzarella en verse basilicum.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de tomaten, verwijder de kroontjes en het harde gedeelte en verdeel de tomaten in dunne halve plakjes. Verdeel de mozzarella ook in halve dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de kipfilets ongeveer 6 x tot de helft in, snijd deze niet volledig door. Als de kipfilets kleiner zijn kun je beter minder inkepingen maken.
Bestrooi de kipfilets met peper, zout en Provençaalse kruiden. Verdeel een klein beetje pesto in elke inkeping. Plaats dan in elke inkeping een klein plakje tomaat en mozzarella.
Verdeel een beetje fijn geraspte Parmezaanse kaas over de gevulde kipfilets en bak de kip caprese mooi goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de grootte van de kipfilets.
Als de tomaten erg sappig zijn, zal er onderin de ovenschaal een laag vocht zijn ontstaan. Dit is niet erg, schep de kipfilets uit de ovenschaal en serveer met een beetje goede olijfolie en verse basilicum. Eet smakelijk!
Wat is lekker om kip Caprese te serveren?
Bij kip Caprese kun je bijvoorbeeld aardappels uit de oven en een simpele salade of gekookte broccoli eten. Ook erg lekker met pasta of rijst.
Kan ik kip Caprese ook in de airfryer maken?
Je kunt de kip Caprese ook in de airfryer maken. De bereidingswijze is dan hetzelfde als in de oven. De bereidingstijd zal waarschijnlijk korter zijn, aangezien het verwarmingselement dichter bij de ovenschaal zit dan in een reguliere oven.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.