Enchiladas met kip
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Enchiladas met kip

Enchiladas met kip zijn een heerlijk Mexicaanse vullende maaltijd. Met tortilla's, heerlijk gekruide kip en tomaat.

40 minuten
4 personen
Enchiladas met kip ingrediënten

Recept enchiladas met kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Pel en snijd de rode uien en teentjes knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. De enchiladas met kip zal een stuk pittiger zijn als je de zaadlijsten in de rode peper laat zitten.

Maak de kipfilets schoon en snijd in kleine stukjes. Begin met het maken van de saus. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de uien, knoflook en rode peper. Voeg na een aantal minuten de koriander en cayennepeper toe.

Bak een aantal minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 10 minuten zacht pruttelen, of totdat de gewenste dikte bereikt is. Pureer de saus en breng op smaak met peper en zout. Bereid de vulling voor in de andere grote bakpan.

Verhit olijfolie en bak daar de kipstukjes in gaar. Voeg de rode kidneybonen en maïs na een aantal minuten toe en breng op smaak met peper en zout. 

Enchiladas met kip
Enchiladas met kip

De enchiladas met kip afmaken – 20 minuten

Besmeer een tortilla met de tomatensaus en verdeel een zesde van de vulling in het midden van de tortilla. Maak af met een laagje kaas. Rol de tortilla op en herhaal deze stap voor de resterende 5 tortilla's.

Leg de tortilla's in de ovenschaal en schep de resterende saus over de tortilla's heen. Maak af met de rest van de geraspte kaas. Bak de enchiladas met kip 20 minuten lang in de voorverwarmde oven. De kaas moet mooi gesmolten zijn.

Serveer direct of garneer eerst met wat gesneden bieslook, peterselie of koriander. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
909.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
87.22 g
12.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
31.88 g
17.13 g
Eiwitten
69.85 g
Vezels
9.7 g
Natrium
1808.33 mg
Mineralen
Ijzer
7.11 mg
Calcium
913.85 mg
Magnesium
164.56 mg
Kalium
164.56 mg
Fosfor
1190.19 mg
Koper
1.48 mg
Zink
6.94 mg
Jodium
0.59 µg
Selenium
7.64 µg
Vitamines
Vitamine C
44.68 mg
Vitamine D
0.55 mg
Vitamine A
1020.37 mg
Vitamine B1
0.67 mg
Vitamine B2
0.66 mg
Vitamine B6
1.37 mg
Vitamine B12
1.95 µg
Foliumzuur
131.65 µg
Vitamine E
1.55 mg
Vitamine K
23 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Enchiladas met kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.