Enchiladas met kip zijn een heerlijk Mexicaanse vullende maaltijd. Met tortilla's, heerlijk gekruide kip en tomaat.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Pel en snijd de rode uien en teentjes knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. De enchiladas met kip zal een stuk pittiger zijn als je de zaadlijsten in de rode peper laat zitten.
Maak de kipfilets schoon en snijd in kleine stukjes. Begin met het maken van de saus. Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de uien, knoflook en rode peper. Voeg na een aantal minuten de koriander en cayennepeper toe.
Bak een aantal minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 10 minuten zacht pruttelen, of totdat de gewenste dikte bereikt is. Pureer de saus en breng op smaak met peper en zout. Bereid de vulling voor in de andere grote bakpan.
Verhit olijfolie en bak daar de kipstukjes in gaar. Voeg de rode kidneybonen en maïs na een aantal minuten toe en breng op smaak met peper en zout.
Besmeer een tortilla met de tomatensaus en verdeel een zesde van de vulling in het midden van de tortilla. Maak af met een laagje kaas. Rol de tortilla op en herhaal deze stap voor de resterende 5 tortilla's.
Leg de tortilla's in de ovenschaal en schep de resterende saus over de tortilla's heen. Maak af met de rest van de geraspte kaas. Bak de enchiladas met kip 20 minuten lang in de voorverwarmde oven. De kaas moet mooi gesmolten zijn.
Serveer direct of garneer eerst met wat gesneden bieslook, peterselie of koriander. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.