Spinazietortilla's

(6)

Deze spinazietortilla's zijn makkelijk zelf te maken. Deze wraps zijn knapperig en hebben een mooie groene kleur door de verse spinazie. Laat een reactie achter

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Spinazietortilla's

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram bloem
  • Anderhalve theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 4 theelepels zonnebloemolie
  • 120 gram verse spinazie
  • 60 ml volle melk

Ingrediënten voor de vulling

  • 2 kipfilets
  • 1 rode peper
  • Halve komkommer
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalotje
  • Olijfolie
  • Zure room
  • Zout en peper naar smaak
Spinazietortilla's Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Magnetron (optioneel maar sneller)
  • Kleine sauspan
  • Blender
  • Huishoudfolie
  • Deegroller
  • Grote bakpan
  • Grillpan

Bereiding


Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinazietortillas


Spinazietortilla's maken – 1 uur

Roer de bloem, bakpoeder en een snufje zout samen in een grote kom. Voeg zonnebloemolie toe en roer tot het deeg kruimelig wordt, zet dan aan de kant. 

Verwarm de melk in een magnetron of verwarm deze in een klein sauspannetje tot deze lauwwarm is. Doe de verse spinazie in een blender en giet de lauwwarme melk er overheen. Pureer op hoge snelheid tot een glad mengsel. 

Giet de gepureerde spinazie in de grote kom en meng er het bloemmengsel doorheen. Voeg meer bloem toe als je merkt dat het mengsel enigszins nat is. Het deeg moet stevig genoeg zijn om er een bal mee te vormen. De exacte hoeveelheid bloem hangt af van de spinazie. 

Kneed het spinaziedeeg 5 minuten lang glad met je handen. Vorm een bal en pak in met huishoudfolie. Leg tenminste 30 minuten lang in de koelkast. 

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Snijd het spinazie tortilladeeg in 4 stukken. Rol elk stuk deeg uit tot een hele dunne ronde vorm. Maak de tortillas ongeveer 20 centimeter in diameter. 

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur, voeg niets toe aan de pan. Bak de tortilla's gemaakt van spinazie 1 voor 1 in een droge en hete pan. Bak een minuut of 2 aan elke kant, totdat er bruine plekjes ontstaan. 

Tortillas gemaakt van spinazie
Tortillas gemaakt van spinazie

De vulling maken (optioneel) – 20 minuten

Snijd het sjalotje, teentje knoflook, rode peper, 2 tomaten, gele paprika en de komkommer in fijne stukjes / blokjes. Maak de kipfilets schoon en snijd in dunne reepjes. 

Verhit de grillpan op hoog vuur, grill de kipreepjes enkele minuten aan beide kanten. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de grote bakpan en fruit daar de gesneden sjalot en knoflook in aan. 

Voeg dan tomaat, rode peper en paprika toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 

Pak een tortilla gemaakt van spinazie en besmeer deze met een beetje zure room. Voeg dan de vulling en gebakken kipreepjes toe en vouw de tortilla dicht. 

Herhaal voor de resterende spinazie tortilla's. Serveer optioneel met een kommetje tzatziki. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.