Deze spinazietortilla's zijn makkelijk zelf te maken. Deze wraps zijn knapperig en hebben een mooie groene kleur door de verse spinazie.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinazietortillas
Verwarm de melk in een magnetron of verwarm deze in een klein sauspannetje tot deze lauwwarm is.
Doe de verse spinazie in een blender en giet de lauwwarme melk er overheen. Pureer op hoge snelheid tot een glad mengsel. Giet de gepureerde spinazie in de grote kom en meng er het bloemmengsel doorheen. Voeg meer bloem toe als je merkt dat het mengsel enigszins nat is. Het deeg moet stevig genoeg zijn om er een bal mee te vormen. De exacte hoeveelheid bloem hangt af van de spinazie.
Kneed het spinaziedeeg 5 minuten lang glad met je handen. Vorm een bal en pak in met huishoudfolie. Leg tenminste 30 minuten lang in de koelkast.
Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Snijd het spinazie tortilladeeg in 4 stukken. Rol elk stuk deeg uit tot een hele dunne ronde vorm. Maak de tortillas ongeveer 20 centimeter in diameter.
Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur, voeg niets toe aan de pan. Bak de tortilla's gemaakt van spinazie 1 voor 1 in een droge en hete pan. Bak een minuut of 2 aan elke kant, totdat er bruine plekjes ontstaan.
Tortillas gemaakt van spinazie
Voeg een scheutje olijfolie toe aan de grote bakpan en fruit daar de gesneden sjalot en knoflook in aan. Voeg dan tomaat, rode peper en paprika toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Pak een tortilla gemaakt van spinazie en besmeer deze met wat zure room. Voeg dan de vulling en gebakken kipreepjes toe en vouw de tortilla dicht. Herhaal voor de resterende spinazie tortilla's. Serveer optioneel met een kommetje tzatziki.
Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.