Deze spinazietortilla's zijn makkelijk zelf te maken. Deze wraps zijn knapperig en hebben een mooie groene kleur door de verse spinazie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Roer de bloem, bakpoeder en een snufje zout samen in een grote kom. Voeg zonnebloemolie toe en roer tot het deeg kruimelig wordt, zet dan aan de kant.
Verwarm de melk in een magnetron of verwarm deze in een klein sauspannetje tot deze lauwwarm is. Doe de verse spinazie in een blender en giet de lauwwarme melk er overheen. Pureer op hoge snelheid tot een glad mengsel.
Giet de gepureerde spinazie in de grote kom en meng er het bloemmengsel doorheen. Voeg meer bloem toe als je merkt dat het mengsel enigszins nat is. Het deeg moet stevig genoeg zijn om er een bal mee te vormen. De exacte hoeveelheid bloem hangt af van de spinazie.
Kneed het spinaziedeeg 5 minuten lang glad met je handen. Vorm een bal en pak in met huishoudfolie. Leg tenminste 30 minuten lang in de koelkast.
Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Snijd het spinazie tortilladeeg in 4 stukken. Rol elk stuk deeg uit tot een hele dunne ronde vorm. Maak de tortillas ongeveer 20 centimeter in diameter.
Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur, voeg niets toe aan de pan. Bak de tortilla's gemaakt van spinazie 1 voor 1 in een droge en hete pan. Bak een minuut of 2 aan elke kant, totdat er bruine plekjes ontstaan.
Snijd het sjalotje, teentje knoflook, rode peper, 2 tomaten, gele paprika en de komkommer in fijne stukjes / blokjes. Maak de kipfilets schoon en snijd in dunne reepjes.
Verhit de grillpan op hoog vuur, grill de kipreepjes enkele minuten aan beide kanten. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de grote bakpan en fruit daar de gesneden sjalot en knoflook in aan.
Voeg dan tomaat, rode peper en paprika toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Pak een tortilla gemaakt van spinazie en besmeer deze met een beetje zure room. Voeg dan de vulling en gebakken kipreepjes toe en vouw de tortilla dicht.
Herhaal voor de resterende spinazie tortilla's. Serveer optioneel met een kommetje tzatziki. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.