Simpelweg een heerlijk doordeweeks gerecht, deze gewokte kip met sperziebonen is binnen 20 minuten tijd klaar. Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 30-11-2024
Snijd de uiteindes van de sperziebonen af en snijd dan doormidden. Was de courgette en snijd in kleine(re) stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier of een champignonborstel en snijd in dunne plakjes.
Pel de rode ui en teentjes knoflook en snijd de knoflook zo fijn mogelijk en snijd de ui in halve ringen. Maak een snelle saus door de sojasaus, sambal, sesamolie, gerookt paprikapoeder met elkaar te vermengen. Breng op smaak met peper en zout.
Gebruik een garde om een gladde saus te maken. Maak de kipfilets schoon en snijd deze in stukken met behulp van een koksmes en snijplank.
De meeste noedel soorten moeten eerst in water geweekt worden, kijk naar de instructies op de verpakking van de noedels en kook de noedels gaar.
Verhit de wok op de heetste stand mogelijk, totdat deze begint te roken. Voeg een scheutje olijfolie toe en wok de kipstukjes gaar. Voeg dan de sperziebonen en na een minuut de courgette, champignons, knoflook en rode ui toe.
Wok een aantal minuten op hoog vuur totdat alles gaar is. Voeg de saus toe an breng op smaak met peper en zout naar smaak.
Serveer de gewokte kip met sperziebonen met de noedels, garneer het gerecht met sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.