Deze kip tikka masala zit boordevol kruiden en is het allerlekkerste door de smaakvolle yoghurt marinade. Een heerlijk Indiaas gerecht met rijst.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-tikka-masala
Pel de ui en knoflooktenen, verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en schil de gember wortel. Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember vervolgens zo fijn mogelijk.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes, houd deze apart. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Rooster de mosterdzaadjes in een droge pan, plaats een deksel op de pan om ze in de pan te houden. Zodra ze beginnen te schieten, voeg je ook de fijngesneden ui, knoflook, rode peper en gember toe.
Voeg dan ook de garam masala, paprikapoeder, komijnzaad en korianderzaad toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden.
Laat het kruidenmengsel even afkoelen en voeg dan de helft toe aan de kipblokjes. De andere helft van de kruiden bewaar je voor de saus.
Voeg de Griekse yoghurt toe aan de kip en roer de kip met de kruiden goed door. Dek af en marineer een nacht in de koelkast.
Verwarm een beetje zonnebloemolie in de bakpan en bak de blokjes paprika samen met het kruidenmengsel enkele minuten op laag vuur. Voeg de kip samen met de marinade toe en bak dit nog enkele minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog even mee. Schenk de room samen met het limoensap erbij en zet het vuur laag, zorg ervoor dat het geheel niet gaat koken.
Laat het zachtjes pruttelen tot de kip volledig gaar is. Breng eventueel op smaak met peper en zout, serveer met rijst en garneer eventueel met peterselie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.