Kip tikka masala

(30)

Deze kip tikka masala zit boordevol kruiden en is het allerlekkerste door de smaakvolle yoghurt marinade. Een heerlijk Indiaas gerecht met rijst. Laat een reactie achter

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip tikka masala

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel zwarte mosterdzaadjes
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 200 ml room
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 140 gram tomatenpuree
  • sap van een halve limoen
  • zonnebloemolie
  • 1 rode paprika (of andere kleur naar keuze)
  • peper en zout naar smaak
  • rijst om erbij te serveren
  • Optioneel: zelfgemaakt naanbrood
Kip tikka masala Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan met deksel
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-tikka-masala


Voorbereiding – 30 minuten + marineer tijd

Pel de ui en knoflooktenen, verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en schil de gember wortel. Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember vervolgens zo fijn mogelijk.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes, houd deze apart. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Rooster de mosterdzaadjes in een droge bakpan, plaats een deksel op de pan om ze in de pan te houden. Zodra ze beginnen te schieten, voeg je ook de fijngesneden ui, knoflook, rode peper en gember toe.

Voeg dan ook de garam masala, paprikapoeder, komijnzaad en korianderzaad toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden.

Laat het kruidenmengsel even afkoelen en voeg dan de helft toe aan de kipblokjes. De andere helft van de kruiden bewaar je voor de saus.

Voeg de Griekse yoghurt toe aan de kip en roer de kip met de kruiden goed door. Dek af en marineer een nacht in de koelkast. 

Kip tikka masala
Kip tikka masala

De kip tikka masala afmaken – 30 minuten

Verwarm een beetje zonnebloemolie in de bakpan en bak de blokjes paprika samen met het kruidenmengsel enkele minuten op laag vuur. Voeg de kip samen met de marinade toe en bak dit nog enkele minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog even mee. Schenk de room samen met het limoensap erbij en zet het vuur laag, zorg ervoor dat het geheel niet gaat koken.

Laat het zachtjes pruttelen tot de kip volledig gaar is. Breng eventueel op smaak met peper en zout, serveer met rijst en garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
30 stemmen

Kip tikka masala: Veel gestelde vragen

De tikka masala gaat schiften, hoe kan dit?

Wanneer je tikka masala gaat schiften, komt dit meestal doordat het vuur te hoog staat. Door de Griekse yoghurt in de marinade kun je de tikka masala het beste op laag vuur garen om schiften te voorkomen.

Welke kip voor tikka masala?

Je kunt kipfilets gebruiken voor een kip tikka masala, maar je kunt ook kipdijfilets gebruiken. Kipdijfilets zijn iets vetter en daardoor zijn ze iets smaakvoller dan kipfilets.


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!