Ohmydish.nl


Kip tikka masala

Deze kip tikka masala zit boordevol kruiden en is het allerlekkerste door de smaakvolle yoghurt marinade. Een heerlijk Indiaas gerecht met rijst.

1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Kip tikka masala

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel zwarte mosterdzaadjes
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 200 ml room
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 140 gram tomatenpuree
  • sap van een halve limoen
  • zonnebloemolie
  • 1 rode paprika (of andere kleur naar keuze)
  • peper en zout naar smaak
  • rijst om erbij te serveren
  • Optioneel: zelfgemaakt naanbrood
Kip tikka masala ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan met deksel
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • houten lepel

Bereiden


1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-tikka-masala


Voorbereiding -- 30 minuten + marineer tijd

Pel de ui en knoflooktenen, verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en schil de gember wortel. Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember vervolgens zo fijn mogelijk.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in blokjes, houd deze apart. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Rooster de mosterdzaadjes in een droge pan, plaats een deksel op de pan om ze in de pan te houden. Zodra ze beginnen te schieten, voeg je ook de fijngesneden ui, knoflook, rode peper en gember toe.

Voeg dan ook de garam masala, paprikapoeder, komijnzaad en korianderzaad toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden.

Laat het kruidenmengsel even afkoelen en voeg dan de helft toe aan de kipblokjes. De andere helft van de kruiden bewaar je voor de saus.

Voeg de Griekse yoghurt toe aan de kip en roer de kip met de kruiden goed door. Dek af en marineer een nacht in de koelkast. 

Kip tikka masala
Kip tikka masala

Kip tikka masala afmaken -- 30 minuten

Verwarm een beetje zonnebloemolie in de bakpan en bak de blokjes paprika samen met het kruidenmengsel enkele minuten op laag vuur. Voeg de kip samen met de marinade toe en bak dit nog enkele minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog even mee. Schenk de room samen met het limoensap erbij en zet het vuur laag, zorg ervoor dat het geheel niet gaat koken.

Laat het zachtjes pruttelen tot de kip volledig gaar is. Breng eventueel op smaak met peper en zout, serveer met rijst en garneer eventueel met peterselie. Smakelijk!

Aangeraden producten (5)


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen
← Vorig recept
Hongaarse lƔngos
Volgend recept →
Seroendeng

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.