Serveer deze zoetzure kip met naanbrood met rijst en een lekkere frisse salade. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 06-10-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Voeg teriyaki saus toe in een diep bord en voeg daar de kipfiletblokjes aan toe. Meng samen en dek af met huishoudfolie.
Plaats 10 tot 15 minuten lang in de koelkast. Was en maak de sperziebonen in de tussentijd schoon. Breng water aan de kook in een grote pan en kook daar de sperziebonen in gaar.
Giet de sperziebonen na 10 minuten af. Voeg 3 eetlepels zonnebloemolie en citroensap toe aan een kom en breng op smaak met zout en peper.
Meng door elkaar om een simpele dressing te maken voor de salade. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking. Giet de rijst dan af en laat tenminste 5 minuten lang afkoelen. Maak de zoetzure saus voor de kip in de tussentijd.
Haal de kipblokjes uit de koelkast. Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan en bak daar de kipblokjes in gaar. Voeg de sperziebonen toe en het hele flesje rendang.
Zet het vuur lager en laat rustig garen. Bak de 2 naanbroden in de voorverwarmde oven en bak in iets minder dan 10 minuten af. Voeg de taugé toe aan de pan.
Serveer de zoetzure kip met naanbrood met de salade + dressing. Breng op smaak met een beetje gemalen zwarte peper. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.