Mild pittige gemarineerde kippenpoten uit de oven hebben een krokante buitenkant en een heerlijk malse binnenkant. Recept voor 3 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-kippenpoten
Doe de kippenpoten in een diepvrieszak en giet er het ketjap-honing mengsel in. Sluit het diepvrieszakje en zorg ervoor dat alle kippenpoten onder de marinade zitten, beweeg de kippenpoten door de marinade in het zakje. Leg het (gesloten!!) zakje in de koelkast en wacht tenminste 1 uur, het liefste een nacht lang. Wij kozen om de kippenpoten een nacht lang te laten marineren, aangezien er dan veel meer smaak in zit. Dit kun je helemaal zelf bepalen.
Gemarineerde kippenpootjes
Mocht je een vrij grote ovenschaal gebruiken, dan is het aan te raden een klein scheutje water en wat extra ketjap manis toe te voegen om te voorkomen dat de kippenpoten droog worden. Bak de gemarineerde kippenpoten in 30 tot 35 minuten tijd gaar in de oven. Draai de kippenpoten tijdens het bakken een aantal keer om, dit om er zeker van te zijn dat de kippenpoten doorbakken zijn.
Haal de gemarineerde kippenpoten na het bakken uit de oven en voeg optioneel een handje sesamzaadjes en gesneden verse bieslook ter garnering toe. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.