Mild pittige gemarineerde kippenpoten uit de oven hebben een krokante buitenkant en een heerlijk malse binnenkant. Makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten.
Zin in een lekker kippetje? Met maar een paar ingrediënten maak je lekkere mild pittige kippenpoten uit de oven.
Je kunt deze kippenpoten bij het avondeten serveren, maar ook als snack is dit recept het uitproberen waard! Door de zelfgemaakte marinade maak je de kip extra smaakvol. In de oven worden ze mooi goudbruin en knapperig geroosterd, alleen de geur tijdens het bereiden is al fantastisch.
Door de kippenpoten in de oven te bereiden is het een gezonder alternatief dan wanneer je ze in vet of olie bakt. Daarnaast zal de marinade er voor zorgen dat de kip tot in het vlees veel smaak gekregen heeft. Je kunt dit recept heel makkelijk naar eigen smaak aanpassen door gebruik te maken van een combinatie van verschillende kruiden.
Hou je niet zo van pittig? Vervang de rode peper dan eens met bijvoorbeeld gepureerde verse paprika. Of pas de kruidencombinatie aan, zo is de toevoeging van bijvoorbeeld (gerookt) paprikapoeder ook erg lekker!
Heb je geen oven? Geen probleem! Je kunt deze super lekkere gemarineerde kippenpoten ook makkelijk bereiden in een airfryer. Bedek de bodem van de airfryer dan met bakpapier om te voorkomen dat de binnenkant van de airfryer bedekt wordt met de marinade. Schoonmaken van de airfryer is dan ook heel snel klaar!
Probeer dit smakelijke recept voor huisgemarineerde kip uit de oven (of airfryer) vandaag nog eens uit. Goedkoop, snel en helemaal niet moelijk.
Tip: neem ook eens een kijkje tussen al onze kiprecepten. 100% dat er een super leuk en lekker kip recept voor je tussenzit!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-02-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 1 uur 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2024
Snijd de zaadlijsten uit de rode peper, snijd deze fijn en doe in een kleine kom. Plet 2 teentjes knoflook, pel ze en voeg toe aan de kleine kom. Voeg ketjap manis, knoflookpoeder, peper en een flinke kneep honing toe.
Meng alles goed samen en proef of er niet meer ingrediënten in hoeven. Voeg eventueel meer ketjap manis toe. Doe de kippenpoten in een diepvrieszak en giet er het ketjap-honing mengsel in.
Sluit het diepvrieszakje en zorg ervoor dat alle kippenpoten onder de marinade zitten, beweeg de kippenpoten door de marinade in het zakje.
Leg het (gesloten!!) zakje in de koelkast en wacht tenminste 1 uur, het liefste een nacht lang. Wij kozen om de kippenpoten een nacht lang te laten marineren, aangezien er dan veel meer smaak in zit. Dit kun je helemaal zelf bepalen.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 230 graden Celsius. Giet de inhoud van het diepvrieszakje in de ovenschaal.
Mocht je de gemarineerde kippenpootjes op de barbecue willen bakken, voeg dan een aluminium bakje met water onder de kippenpoten toe om te voorkomen dat de kippenpoten uit gaan drogen. Je kunt de kippenpoten ook in aluminiumfolie inpakken en dan op de barbecue leggen.
Mocht je een vrij grote ovenschaal gebruiken, dan is het aan te raden een klein scheutje water en wat extra ketjap manis toe te voegen om te voorkomen dat de kippenpoten droog worden.
Bak de gemarineerde kippenpoten in 30 tot 35 minuten tijd gaar in de oven. Draai de kippenpoten tijdens het bakken een aantal keer om, dit om er zeker van te zijn dat de kippenpoten doorbakken zijn.
Haal de gemarineerde kippenpoten na het bakken uit de oven en voeg optioneel een handje sesamzaadjes en gesneden verse bieslook ter garnering toe. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.