Ohmydish.nl


Gemarineerde kippenpoten

Mild pittige gemarineerde kippenpoten uit de oven hebben een krokante buitenkant en een heerlijk malse binnenkant. Recept voor 3 personen.

1 uur 40 minuten 3 personen Bijgerechten
Gemarineerde kippenpoten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 hele kippenpoten
  • 2 teentjes knoflook
  • Honing
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • Peper naar smaak
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 rode peper
Gemarineerde kippenpoten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Diepvrieszakjes
  • Kleine kom
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven (of barbecue, mocht je dit recept in de zomer maken)
  • Ovenschaal

Bereiden


1 uur 40 minuten 3 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-kippenpoten


Voorbereiding -- 5 minuten

Snijd de zaadlijsten uit de rode peper, snijd deze fijn en doe in een kleine kom. Plet 2 teentjes knoflook, pel ze en voeg toe aan de kleine kom. Voeg ketjap manis, knoflookpoeder, peper en een flinke kneep honing toe.

Meng alles goed samen en proef of er niet meer ingrediënten in hoeven. Voeg eventueel meer ketjap manis toe. Doe de kippenpoten in een diepvrieszak en giet er het ketjap-honing mengsel in. 

Sluit het diepvrieszakje en zorg ervoor dat alle kippenpoten onder de marinade zitten, beweeg de kippenpoten door de marinade in het zakje.

Leg het (gesloten!!) zakje in de koelkast en wacht tenminste 1 uur, het liefste een nacht lang. Wij kozen om de kippenpoten een nacht lang te laten marineren, aangezien er dan veel meer smaak in zit. Dit kun je helemaal zelf bepalen. 

Gemarineerde kippenpootjes
Gemarineerde kippenpootjes

De gemarineerde kippenpoten bakken -- 35 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 230 graden Celsius. Giet de inhoud van het diepvrieszakje in de ovenschaal.

Mocht je de gemarineerde kippenpootjes op de barbecue willen bakken, voeg dan een aluminium bakje met water onder de kippenpoten toe om te voorkomen dat de kippenpoten uit gaan drogen. Je kunt de kippenpoten ook in aluminiumfolie inpakken en dan op de barbecue leggen.

Mocht je een vrij grote ovenschaal gebruiken, dan is het aan te raden een klein scheutje water en wat extra ketjap manis toe te voegen om te voorkomen dat de kippenpoten droog worden.

Bak de gemarineerde kippenpoten in 30 tot 35 minuten tijd gaar in de oven. Draai de kippenpoten tijdens het bakken een aantal keer om, dit om er zeker van te zijn dat de kippenpoten doorbakken zijn.

Haal de gemarineerde kippenpoten na het bakken uit de oven en voeg optioneel een handje sesamzaadjes en gesneden verse bieslook ter garnering toe. Eet smakelijk!

Aangeraden producten (5)


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Krieltjessalade
Volgend recept →
Kip omwikkeld met spek

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.