Gefrituurde kip

Gefrituurde kip

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Zelf kippeling maken uitgekozen. Zelf kippeling maken is makkelijk en zit bomvol de lekkerste kruiden. Eens iets anders dan de standaard kibbeling van de markt. Volledig recept bekijken

Zelf kippeling maken
😍 40Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf kippeling maken

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Verhit neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Maak een glad beslag door een eidooier samen met bloem en donker bier te mengen. Voeg de helft van de viskruiden toe en zet het beslag opzij.

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukjes. Niet te groot, maar ook niet te klein. Meng de rest van de viskruiden door de kip.

Zodra de olie heet genoeg is, haal je de stukjes kip één voor één door het beslag en laat de stukjes voorzichtig in de olie vallen. Frituur niet teveel tegelijk en wacht tot de stukjes kip mooi goudbruin zijn.

Verplaats de kippeling naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal tot alle stukjes kip gefrituurd zijn.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.