Thema: kip van de barbecue

14 Recepten

 


Citroenkip spiesen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

De kip in deze citroenkip spiesen is extra mals door de citroenpartjes, deze geven tijdens het grillen extra veel smaak af aan de kip. Een top combinatie met tijm voor een feestje op je bord bij de volgende BBQ.


Yakitori spiesjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze yakitori spiesjes zijn makkelijk te maken en super lekker. Ze kunnen gemaakt worden met verschillende soorten vlees maar deze met kippendijen zijn toch wel het lekkerste.


Kippenbouten met salie en citroen van de barbecue

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze sappige kippenbouten gemarineerd in citroensap en salie zijn om je vingers er bij af te likken! Langzaam gegaard op de barbecue, recept voor 4 personen.


Kipspiesjes met kurkuma

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze kipspiesjes met kurkuma zijn dé perfecte spiesen tijdens de volgende barbecue! Heerlijk kruidig, een beetje pit, hartig en mals. Precies goed dus!


Kipsaté

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Heerlijk gegrilde kipsaté, gemarineerd in een pasta van o.a. kurkuma, knoflook, peper en citroengras. Makkelijk te maken, wel nog even geduld tot de smaken zijn ingetrokken!


Kip en courgette spies van de barbecue

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een heerlijke kip en courgette spies van de barbecue is makkelijk te maken. Met een marinade van o.a. citroengras, tijm en paprikapoeder.


Jamaicaanse kip van de barbecue

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze Jamaicaanse kip van de barbecue is echt hemels. Met een beetje pit, frisheid en heerlijk veel kruiden maak je zelf deze makkelijke marinade.


Indiase kruidige yoghurt marinade

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Van een Indiase kruidige yoghurt marinade zal je kip, of kippendijen, zó ontzettend lekker en zacht worden. Maak ze klaar op de barbecue voor nog meer smaak


Kip cajun spiezen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze kip cajun spiezen zijn heerlijk van de barbecue maar kunnen ook makkelijk van de grill. Met zelfgemaakte cajunkruiden. Klaar binnen 20 minuten.


Kip souvlaki

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Lekker gekruid spiesje met kipfilet gemarineerd in olijfolie, citroensap en oregano. Serveer met tzatziki en een Griekse salade.


Chimichurri bbq kipspiesen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Chimichurri is een geweldige saus met veel verse kruiden. Je keuken zal heerlijk ruiken, zelfs de dag nadat je deze chimichurri bbq kipspiesen hebt gemaakt!


Kip shaslick van de barbecue

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 5 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Simpel recept voor een heerlijk malse kip shaslick van de barbecue. Recept voor 10 shaslicks, klaar in minder dan 25 minuten.


Gemarineerde pittige kipspiesjes

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Probeer eens deze mini gemarineerde pittige kipspiesjes voor je volgende feestje. Het citroensap maakt de kip extra mals en dus extra lekker.


Gemarineerde kippenpoten

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (66)

Mild pittige gemarineerde kippenpoten uit de oven hebben een krokante buitenkant en een heerlijk malse binnenkant. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere kip souvlaki ? Lekker gekruid spiesje met kipfilet gemarineerd in olijfolie, citroensap en oregano. Serveer met tzatziki en een Griekse salade.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Calorieën 110 calorieën p.p.

Kip souvlaki

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • Gedroogde oregano

Bereiding

(19)
1
Maak de kipfilets schoon door overtollig vet weg te snijden. Snijd de kipfilets dan in blokjes van ongeveer 2 centimeter en leg deze in de kom.
2
Pers het sap uit de citroen met behulp van de citruspers en voeg dit toe aan de kom. Pers 2 teentjes knoflook uit boven de kom met de kipfiletblokjes en voeg ruimschoots gedroogde oregano toe.
3
Afhankelijk van de hoeveelheid kip voeg je tenminste 3 eetlepels gedroogde oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Plaats de kipfiletblokjes tenminste 15 minuten lang in de koelkast. Kip souvlaki

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.