Pittige en plakkerige buffalo chicken wings zijn warm en koud heerlijk om te eten. Klaar in een half uur + wachttijd.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 28-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de 2 teentjes knoflook en 2 rode pepers zo fijn mogelijk, doe dit in de vijzel. Voeg basterdsuiker, cayennepper, zout, paprikapoeder en zeezout toe.
Verplet alle ingrediënten met behulp van de stamper totdat er een redelijk glad mengsel overblijft. Doe de kipvleugels in een grote kom samen met het mengsel uit de vijzel.
Bedek de kipvleugels evenredig met het mengsel. Dek de grote kom dan af met huishoudfolie en plaats 4 uur lang in de koelkast.
Haal de kipvleugels na 4 uur wachten uit de koelkast. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden celsius.
Leg de kipvleugels op de bakplaat, het beste is om deze eerst met bakpapier te bedekken om te voorkomen dat je achteraf een plakkerige bakplaat moet schoonmaken.
Bak de buffalo chicken wings in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van hoe krachtig je oven is en hoe dik de kipvleugels zijn.
Controleer na ongeveer 15 minuten of de buffalo chicken wings meer tijd in de oven nodig hebben.
Je kunt dit bepalen aan de hand van de kleur, bak de kipvleugels wat langer als deze nog niet mooi evenredig bruin geworden zijn.
Deze buffalo chicken wings zijn het lekkerst als je deze direct uit de oven serveert, maar je kunt ze ook laten afkoelen en koud opeten tijdens een picnic of barbecue. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.