Keuken: nederlands

25 Recepten

Brabants
Brabants
1 Recepten
Drenthe
Drenthe
1 Recepten
Limburgs
Limburgs
20 Recepten
Zeeland
Zeeland
1 Recepten
Zuid-Holland
Zuid-Holland
2 Recepten

De allerlekkerste Nederlandse recepten kun je hier vinden! Denk aan een heerlijke stamppot, hete bliksem, worstenbroodjes, frikandellen, bami, nasi en nog veel meer. Maak vandaag nog heerlijke Hollandse gerechten die je zó op tafel zet. 


Broodje Unox

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een heerlijk broodje rookworst, ofwel broodje Unox, inclusief recept om zelf de bekende broodje Unox saus te maken. Makkelijk en snel een heerlijk broodje voor de lunch op tafel!


Spitskool stamppot

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (53)

Een heerlijke smeuïge spitskool stamppot met kerrie, mosterd en meer staat binnen 40 minuten op tafel. Extra lekker met rookworst, maar zonder ook lekker als vegetarische stamppot.


Broodje gezond

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Het lekkerste recept voor een typisch Nederlands broodje gezond vind je hier! Stokbrood belegd met oa kaas, ham, komkommer, tomaat en ei.


Tutti frutti

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Ouderwetse tutti frutti, heerlijk gemengd fruit met kaneel dat lang heeft gesudderd waardoor het fruit bomvol smaak zit. Lekker met een bolletje vanille ijs.


Christoffeltaart

Kooktijd 3 uur 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een Christoffeltaart is een heerlijke chocolade-meringue taart uit de regio Roermond. Extra lekker met kersen, maar zonder ook erg lekker. Te maken met weinig ingrediënten.


Rode bieten stamppot

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een makkelijke rode bieten stamppot met ui is extra lekker met rookworst, maar zonder ook erg lekker als vegetarische rode bieten stamppot.


Rode kool stamppot

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een rode kool stamppot met gebakken appeltjes is smeuïg en smaakvol. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten en serveer bijvoorbeeld met krokante vis of vissticks.


Tompouce

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelf een tompouce maken is minder moeilijk dan je misschien zou denken. Heerlijk krokant bladerdeeg met een roomvulling en roze glazuur, zó lekker!


Limburgse koffie

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een Limburgse koffie is een eeuwenoude koffie met drank en slagroom. Het heeft iets weg van een Irish coffee, maar dan met een heerlijke Limburgse kruidenbitter.


Rode kool met appeltjes

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze rode kool met appel en kaneel is een ideaal bijgerecht voor de winter. Heerlijke gestoofde rode kool bomvol smaak.


Jachtschotel

Kooktijd 2 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een heerlijke ouderwetse jachtschotel met stoofvlees, aardappelpuree en appels. Een ouderwets gerecht met mals vlees en veel smaak, perfect voor de winter.


Knolselderij stamppot

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (41)

Een simpele knolselderij stamppot met extra groenten en knapperige spekjes is de perfecte doordeweekse maaltijd tijdens een koude dag.


Friet oorlog

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Friet oorlog of patat oorlog kun je heel makkelijk zelf thuis maken. Heerlijke knapperige friet met saus en uitjes voor een heerlijke en snelle vette hap, yum!


Puddingbroodjes

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een puddingbroodje, ik ben er dol op. Een zacht broodje met een heerlijke vanille pudding en een laag poedersuiker. Inclusief recept om zelf de broodjes te maken.


Sneeuwster

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een ontzettend luchtige cake met een dikke laag slagroom en advocaat, heerlijk voor de feestdagen. Maak 'm af met poedersuiker en hij zal er uitzien als een echte sneeuwster.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere zelf frikandellen maken ? Ooit al eens zelf frikandellen willen maken? Met dit recept maak je heel simpel zelf heerlijk gekruide frikandellen voor bij een frietje.

Categorie Hapjes en snacks Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen

Zelf frikandellen maken

Ingrediënten


  • 330 gram vet varkensvlees zoals speklappen
  • 1 kipfilet
  • 1 knoflookteen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel gemalen mosterdzaad
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel witte peper
  • 1.5 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout

Bereiding

(148)
1
Mocht je gebruik maken van speklappen met zwoerd (huid), verwijder deze dan eerst om te voorkomen dat er harde stukjes in de frikandellen komen.
2
Snijd al het vlees met behulp van een koksmes en snijplank in grove stukken, dit hoeft niet heel precies aangezien dit in de keukenmachine heel fijn zal worden vermalen. Pel de knoflook en ui, snijd ook deze in grove stukken.
3
Let op: het is niet mogelijk het vlees en dergelijke met een blender te vermalen. Een blender is niet krachtig genoeg en kan droge ingrediënten niet optimaal verwerken. Je hebt om het vlees te vermalen dus een keukenmachine nodig. 
4
Voeg alle kruiden (mosterdzaad, gemberpoeder, korianderpoeder, witte peper, zout en paneermeel) toe aan het kommetje en vermeng dit goed samen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.