Een ontzettend luchtige cake met een dikke laag slagroom en advocaat, heerlijk voor de feestdagen. Maak 'm af met poedersuiker en hij zal er uitzien als een echte sneeuwster.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-12-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en vet een springvorm in met boter en een dun laagje bloem.
Klop 4 grote eieren samen met 125 gram suiker en een zakje vanillesuiker tot een glad en schuimig mengsel. Dit zal met een elektrische mixer enkele minuten duren.
Vouw er voorzichtig 100 gram bloem samen met 30 gram maizena en een snuf zout doorheen. Roer zo min mogelijk, want dan zal de cake minder luchtig worden.
Verdeel het beslag over de ingevette springvorm en bak de cake gaar in ongeveer 25 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Maak ondertussen de ovendeur niet open, want dan zal de cake inzakken.
Zet de ovendeur heel voorzichtig op een kier en laat de cake zo een beetje afkoelen. Haal de cake pas na 10 minuten uit de oven en laat deze volledig afkoelen.
Klop de slagroom tot deze goed stijf is en voeg dan 2 eetlepels suiker toe. Snijd de cake doormidden en besmeer met een dikke laag slagroom.
Snijd de bovenste cake in met een scherp mes zodat er een ster zichtbaar is en er 8 punten ontstaan.
Verdeel 4 eetlepels advocaat in het midden en plaats de bovenste cakelaag voorzichtig bovenop. Maak af met poedersuiker, geniet ervan!
Mijn cake is ingezakt, wat nu?
Het inzakken van de cake heeft meestal te maken met het te snel openen van de ovendeur. Er is dan een te snelle overgang van temperatuur. De cake heeft een grotere kans om in te zakken aangezien deze ontzettend luchtig is, maar dat maakt deze sneeuwster juist zo lekker.
Mijn cake plakt aan de vorm, wat nu?
Als de cake aan de vorm plakt, kun je deze proberen voorzichtig met een klein mesje los te halen. Om dit te voorkomen is het daarom verstandig de vorm niet alleen met boter in te vetten, maar ook nog met een dun laagje bloem.
Kan ik de advocaat ook weglaten?
Je kunt de advocaat eventueel weglaten, maar dan is het geen klassieke sneeuwster meer. Voeg dan bijvoorbeeld vanille toe aan de slagroom om toch extra smaak te geven aan de sneeuwster.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.