Ohmydish.nl


Sneeuwster

(17)

Een ontzettend luchtige cake met een dikke laag slagroom en advocaat, heerlijk voor de feestdagen. Maak 'm af met poedersuiker en hij zal er uitzien als een echte sneeuwster.

50 minuten 8 personen Taart en cake
Sneeuwster

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 grote eieren (225 gram)
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram bloem
  • 30 gram maizena
  • snuf zout
  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels advocaat
  • poedersuiker
Sneeuwster ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • springvorm (22 cm)
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel

Bereiden


50 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sneeuwster


Voorbereiding – 40 minuten + wachttijd

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en vet een springvorm in met boter en een dun laagje bloem.

Klop 4 grote eieren samen met 125 gram suiker en een zakje vanillesuiker tot een glad en schuimig mengsel. Dit zal met een elektrische mixer enkele minuten duren.

Vouw er voorzichtig 100 gram bloem samen met 30 gram maizena en een snuf zout doorheen. Roer zo min mogelijk, want dan zal de cake minder luchtig worden.

Verdeel het beslag over de ingevette springvorm en bak de cake gaar in ongeveer 25 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Maak ondertussen de ovendeur niet open, want dan zal de cake inzakken.

Zet de ovendeur heel voorzichtig op een kier en laat de cake zo een beetje afkoelen. Haal de cake pas na 10 minuten uit de oven en laat deze volledig afkoelen.

Sneeuwster
Sneeuwster

De sneeuwster afmaken – 10 minuten

Klop de slagroom tot deze goed stijf is en voeg dan 2 eetlepels suiker toe. Snijd de cake door midden en besmeer met een dikke laag slagroom.

Snijd de bovenste cake in met een scherp mes zodat er een ster zichtbaar is en er 8 punten ontstaan. 

Verdeel 4 eetlepels advocaat in het midden en plaats de bovenste cakelaag voorzichtig bovenop. Maak af met poedersuiker, geniet ervan!

Sneeuwster: veelgestelde vragen

Mijn cake is ingezakt, wat nu?

Het inzakken van de cake heeft meestal te maken met het te snel openen van de ovendeur. Er is dan een te snelle overgang van temperatuur. De cake heeft een grotere kans om in te zakken aangezien deze ontzettend luchtig is, maar dat maakt deze sneeuwster juist zo lekker.

Mijn cake plakt aan de vorm, wat nu?

Als de cake aan de vorm plakt, kun je deze proberen voorzichtig met een klein mesje los te halen. Om dit te voorkomen is het daarom verstandig de vorm niet alleen met boter in te vetten, maar ook nog met een dun laagje bloem.

Kan ik de advocaat ook weglaten?

Je kunt de advocaat eventueel weglaten, maar dan is het geen klassieke sneeuwster meer. Voeg dan bijvoorbeeld vanille toe aan de slagroom om toch extra smaak te geven aan de sneeuwster.

Wat vind jij van dit recept?
17 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Gekarameliseerde pastinaak

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.