Ohmydish.nl


Knolselderij stamppot

(14)

Een simpele knolselderij stamppot met extra groenten en knapperige spekjes is de perfecte doordeweekse maaltijd tijdens een koude dag.

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Knolselderij stamppot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg knolselderij
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 200 gram groene kool
  • 2 kleine uien
  • 300 gram gerookte spekjes
  • klont boter
  • scheutje kookroom
  • scheutje melk
  • peper en zout naar smaak
  • flinke snuf nootmuskaat
Knolselderij stamppot ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan met deksel
  • aardappelstamper
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Bereiden


45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knolselderij-stamppot


Voorbereiding – 20 minuten

Schil de knolselderij en snijd deze in grove stukken. Schil de aardappelen en snijd deze ook in grove stukken. Plaats de stukken aardappel en knolselderij in een grote pan en vul deze met water en een flinke snuf zout.

Breng aan de kook en was ondertussen de groene kool. Snijd de groene kool in niet al te grote of kleine stukjes. Pel de uien en snijd deze fijn. 

Knolselderij stamppot
Knolselderij stamppot

De knolselderij stamppot afmaken – 25 minuten

Voeg de groene kool toe aan de grote pan zodra de knolselderij en aardappel bijna gaar zijn. Ongeveer in de laatste 10 minuten. 

Bak ondertussen de spekjes krokant in een middelgrote bakpan. Voeg de ui toe en bak nog enkele minuten tot de ui zacht is. 

Giet de knolselderij, aardappel en groene kool af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Voeg de spekjes en ui toe en maak de stamppot smeuïg met een klont boter, een scheut room en een scheut melk.

Roer alles goed door elkaar heen en breng de stamppot op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Eet smakelijk! 

Knolselderij stamppot: veelgestelde vragen

Wat is lekker bij knolselderij stamppot?

In principe hoef je bij deze knolselderij stamppot niks meer te serveren, er zitten al spekjes in en al extra groenten. Maar rookworst of een gehaktbal is altijd een goede combinatie met stamppot.

Kan ik ook andere soorten kool gebruiken?

Je kunt i.p.v. groene kool (savooiekool) ook bijvoorbeeld witte kool of Chinese kool gebruiken.

Kan ik deze knolselderij stamppot ook vegetarisch maken?

Je kunt de spekjes eventueel weglaten of gebruik vegetarische spekjes. Als je geen spekjes gebruikt, zal de stamppot minder smaak bevatten dus voeg dan meer zout of eventueel een beetje bouillonpoeder toe.

Wat vind jij van dit recept?
14 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pisang goreng
Volgend recept →
Andalouse saus

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.