Friet oorlog of patat oorlog kun je heel makkelijk zelf thuis maken. Heerlijke knapperige friet met saus en uitjes voor een heerlijke en snelle vette hap, yum!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt allerlei soorten friet gebruiken, je kunt dunne of dikkere friet gebruiken. Je kunt ervoor kiezen de friet in de oven, airfryer of in olie te bakken.
Maak ondertussen de satésaus. Pel de ui, snijd deze fijn en zet opzij.
Breng de gebakken friet op smaak met zout en serveer met mayonaise en warme satésaus. O.a. in Noord-Brabant serveren ze er ook nog currysaus bij, maar dit is optioneel.
Maak af met de gesnipperde rauwe ui, eet smakelijk!
Waarom heet het patatje oorlog?
Patatje oorlog, ofwel friet oorlog, heeft zijn naam te danken aan straattaal. Het is heel simpel gezegd ‘puinhoop op je bord’.
Is het patatje of frietje oorlog?
Dat hangt er vanaf waar in Nederland je het vraagt. Over het algemeen is het in het zuiden van Nederland “friet” en in andere delen van Nederland “patat”.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.