Ohmydish.nl


Friet oorlog

(2)

Friet oorlog of patat oorlog kun je heel makkelijk zelf thuis maken. Heerlijke knapperige friet met saus en uitjes voor een heerlijke en snelle vette hap, yum!

20 minuten 4 personen Lunch
Friet oorlog

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 zak friet naar keuze
  • zout naar smaak
  • 1 recept satésaus
  • mayonaise
  • 1 grote ui of 2 kleine uien
  • optioneel: currysaus
Friet oorlog ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven, airfryer, friteuse of pan met dikke bodem
  • snijplank & koksmes

Bereiden


20 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/friet-oorlog


Voorbereiding – 15 minuten

Je kunt allerlei soorten friet gebruiken, je kunt dunne of dikkere friet gebruiken. Je kunt ervoor kiezen de friet in de oven, airfryer of in olie te bakken. 

Maak ondertussen de satésaus. Pel de ui, snijd deze fijn en zet opzij.

Friet oorlog
Friet oorlog

De friet oorlog afmaken – 5 minuten

Breng de gebakken friet op smaak met zout en serveer met mayonaise en warme satésaus. O.a. in Noord-Brabant serveren ze er ook nog currysaus bij, maar dit is optioneel. 

Maak af met de gesnipperde rauwe ui, eet smakelijk!

Friet oorlog: veelgestelde vragen

Waarom heet het patatje oorlog?

Patatje oorlog, ofwel friet oorlog, heeft zijn naam te danken aan straattaal. Het is heel simpel gezegd ‘puinhoop op je bord’.

Is het patatje of frietje oorlog?

Dat hangt er vanaf waar in Nederland je het vraagt. Over het algemeen is het in het zuiden van Nederland “friet” en in andere delen van Nederland “patat”.

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Gegratineerde oesters

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.